STRUČNO OSPOSOBLJAVANJE

Bernardić žestoko: Vlada je anemična, kratkovidna i na stimulansu kapitala

17.02.2017 u 16:17

Bionic
Reading

Vladajuća većina odbila je sve SDP-ove amandamne koje je ta stranka podnijela na Zakon o poticanju zapošljavanja, kojim se proširuje mjera stručnog usavršavanja. Nakon toga SDP je zatražio stanku

'Ovo je tužan dan za Hrvatsku', poručio je nakon stanke SDP-ov Davor Bernardić.

'Jeste li svjesni što ste izgovorili', obratio se ministru rada Tomislavu Ćoriću, podsjetivši ga da je s govornice izgovorio da je iznos minimalne plaće prevelik. 'To ste mrtvi hladni izgovorili, ja to ne mogu vjerovati', dodao je Bernardić.

'Prvi potez vam je da radnici šaptom padnu', kazao je.

'Ovom mjerom zapošljavanja dovest ćete do novog otpuštanja. Radnici će biti zamjenjeni besplatnom mladom snagom. Bez socijalnog dijaloga, po hitnoj proceduri, s raspravom u gluho doba noći', kritizirao je Bernardić.

'Omogućili ste već ovo ljeto umjesto sezonaca vojsku mladih ljudi koji će raditi za plaću nižu od minimalca. Time ste omogućili vojni rok. Ovime je Vlada pokazala da je anemična, kratkovidna i na stimulansu kapitala', zaključio je Bernardić.

'Vaša jedina briga za radnike što ste u svojoj stranci formirali sindikat, a sebe postavili kao managere', uzvratio je HDZ-ov Blaženko Boban.