NE MISLI ODSTUPITI

Bernardić: Zagrebački SDP me u potpunosti podržava

16.12.2012 u 19:57

Bionic
Reading

Nakon što mu ni predsjednik ni potpredsjednik SDP-a nisu izrijekom dali podršku kao kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika, Davor Bernardić izjavio je danas da po Statutu SDP-a kandidate za lokalne izbore autonomno predlažu i izabiru lokalne organizacije, pa je tako njega izabrao zagrebački SDP koji ga i dalje u potpunosti podržava

'Kao što u državi postoje zakoni koje moraju poštivati svi građani Republike Hrvatske tako i u SDP-u postoji Statut koji moraju poštivati svi članovi stranke. Po Statutu kandidate za lokalne izbore autonomno predlažu i izabiru lokalne organizacije. Tako je i zagrebačka organizacija podržala mene i njezinu stopostotnu podršku imam i dalje', izjavio je za Hinu predsjednik zagrebačkog SDP-a i Gradske skupštine te kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Davor Bernardić

Predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović danas je u Koprivnici na pitanje o kandidatu SDP-a za gradonačelnika Zagreba odgovorio da SDP mora ići na izbore s najboljim ljudima

'Gradu Zagrebu puno dugujemo i imamo velika očekivanja. Ne možemo ljude uzimati zdravo za gotovo. Zaključit ću to s dva pitanja koja svugdje moramo postaviti, koji nam je cilj kao stranci i tko je najbliži tom cilju', rekao je Milanović.

Ministar zdravlja i potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić jučer nije želio ni potvrditi niti opovrgnuti medijska nagađanja o mogućnosti da zbog lošeg rejtinga zamijeni SDP-ovog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika Davora Bernardića na predstojećim lokalnim izborima.


'Kad imate neke stvari ili eventualne dileme u obitelji, rješavate to unutar četiri zida, na odjelu unutar odjela, u tvrtci unutar tvrtke, a u stranci unutar stranke', izjavio je Ostojić.

Bernardića je kao SDP-ova kandidata za gradonačenika Zagreba jednoglasno izabrao zagrebački gradski odbor stranke 15. listopada, a otvorenu podršku tada mu je, uz ostale, dao upravo potpredsjednik SDP-a Ostojić.

U posljednje vrijeme pojavile su se medijske špekulacije po kojima vrh SDP-a na čelu sa šefom stranke Milanovićem nije zadovoljan s popularnošću predsjednika zagrebačkog SDP-a Bernardića te ga u utrci za gradonačelnika želi zamijeniti s Ostojićem.

Čelništvo SDP-a izabranog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika može zamijeniti novim kandidatom: ili raspuštanjem vodstva zagrebačkog ogranka - najvećeg i najvažnijeg u zemlji, ili u slučaju da izgubi podršku članova gradskog odbora, za koji Bernardić tvrdi da potpuno stoji iza njega.