predsjedništvo sdp-a

Bernardić priznao poraz SDP-a u Zagrebu, ali je izbjegao odgovoriti smatra li se za to osobno odgovornim

25.05.2017 u 19:03

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je da su članovi Predsjedništva stranke dali punu podršku kandidatima koji se bore u drugom krugu lokalnih izbora. 'Predsjedništvo je osudilo ponašanja članova koji su svojim izjavama naštetiti i stranci i SDP-ovim kandidatima u drugom krugu', rekao je Bernardić. Ali nitko, pa ni Mirando Mrsić, zbog 'verbalnog delikta' neće biti izbačen iz stranke

'Pluralizam mišljenja je jedno, a nanošenje štete stranci nešto drugo', rekao je šef SDP-a Davor Bernardić i dodao da, unatoč svemu, 'nitko ne smije odgovarati zbog izgovorene riječi'.

To znači da Mirando Mrsić, koji se prije par dana žestoko obrušio na Bernardića i de facto od njega zatražio da napusti kormilo SDP-a, neće biti sankcioniran zbog svoje izjave. A da li će biti kažnjen zbog štete koju je, kako tvrdi Bernardić, nanio stranci, tek ćemo vidjeti.

Na novinarsku opasku da Mrsić nije jedini koji ga je žestoko kritizirao, Bernardić je rekao: 'Na mene se ljute oni koje sam pobijedio prije šest mjeseci na unutarstranačkim izborima.'

Sve ranije izbačene članove stranke Bernardić je pozvao da se vrate u SDP.

Šef SDP-a rekao je da su za rezultate lokalnih izbora odgovorni njegovi prethodnici - dakle Zoran Milanović.

Tek nakon inzistiranja novinara Bernardić, koji je godinama bio šef zagrebačkog SDP-a, priznao je da je SDP podbacio u prvom krugu lokalnih izbora u Zagrebu.

'Činjenica je da smo ostvarili dosta lošije rezultate nego prije na listama za vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora', rekao je Bernardić. Ali je izbjegao direktan odgovor na pitanje smatra li se osobno odgovornim za loše rezultate SDP-a u Zagrebu.

'Rezultate ćemo analizirati nakon drugog kruga lokalnih izbora', zaključio je Bernardić.

Vladu je pozvao da raspiše prijevremene izbore, a na pitanje novinara smatra li da može dobiti HDZ na izborima rekao je: 'Da!'.