ŽELI UPRAVLJATI ZAGREBOM

Bernardić od Swobode uči kako preuzeti Bandićevu fotelju

07.09.2011 u 17:10

Bionic
Reading

Iako je u medijima objavljeno kako se šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić u Beču susreo s Hannesom Swobodom, zastupnikom austrijskih socijaldemokrata i izvjestiteljem Europskog parlamenta za Hrvatsku, iz krugova bliskih ovom mladom SDP-ovcu doznaje se da je Bernardić zapravo krenuo u pridobivanje podrške za kandidaturu na mjesto gradonačelnika Zagreba

Naime, izvjestitelj Europskog parlamenta Hannes Swoboda svojedobno je upravljao Bečom, pa ga je mladi Bernardić pohodio kako bi od njega dobio informacije potrebne za osmišljavanje strategije ‘novog’ Zagreba. To je navodno bila jedna od glavnih tema razgovora sa Swobodom. Dok naši srednjoškolci i studenti na maturalna i apsloventska putovanja idu u Beč, Budimpeštu, Prag itd., mladi iz drugih europskih zemalja gotovo nikad ne dolaze u Zagreb.

Navodno upravo na tome Bernardić želi poraditi ako dobije mandat za idućeg gradonačelnika. Mladi SDP-ovac se rano počeo pripremati za lokalne izbore, koji će se prema izbornom kalendaru održati tek 2013. godine. Malo je, naime, izgledno da će se Milan Bandić htjeti tako lako odreći fotelje zagrebačkog gradonačelnika. Iako se većina u Gradskoj skupštini svim silama trudi natjerati ga na uzmak, to im nikako ne polazi za rukom. Bandićeve najave da će se kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima, koje potvrđuje svojim predizbornim gestama, također nisu garancija njegove spremnosti da će gradonačelničku zamijeniti saborskom foteljom.