šef zg socijaldemokrata

[VIDEO] Bernardić: Nije tajna da se gradom upravlja loše, ali ako SDP odlazi, onda se upravlja još gore

12.09.2022 u 12:07

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačkih Socijaldemokrata Davor Bernardić ocijenio je u ponedjeljak da SDP-ovo raskidanje koalicijskog sporazuma s Možemo! govori o tome da je stanje u glavom gradu gore nego što izgleda, a Socijaldemokrati će biti spremni za izvanredne izbore dođe li do njih

„Ako je SDP napustio koaliciju, to znači da je situacija mnogo gora nego što se može vidjeti u javnosti. Nije tajna da se gradom upravlja loše, ali ako SDP odlazi, onda se upravlja još gore”, reako je Bernardić na konferenciji za medije.

Kao jedan od razloga raskida koalicijskog sporazuma, bivši predsjednik SDP-a vidi prijedlog o podizanju novog kredita na ime Zagrebačkog holdinga u iznosi od 1,8 milijardi kuna.

„Kredit će platiti svi građani Zagreba, a on dolazi s kolateralom koja ide na nekoliko važnih nekretnina i zemljišta. Uzeli su ga da bi pokrpali rupe, i to je razlog zašto partneri bježe od Možemo!”, ustvrdio je. Bernardić smatra da su novi izbori u Zagrebu nužni, ako Gradska skupština i javna poduzeća prestanu funkcionirati zbog odlaska SDP-ovih kadrova.

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić

"Socijaldemokrati svakog dana rastu, pridružuje nam se sve više članova iz različitih sfera društva te ćemo postati ozbiljna, relevantna politička snaga koja može konkurirati za pobjedu u Zagrebu", rekao je čelnik gradskih Socijaldemokrata. Bernardić je uputio kritike aktualnoj gradskoj vlasti na račun novog sustava prikupljanja otpada koji stupa na snagu za 3 tjedna.

"Nije pošteno da trošak postavljanja boksova snose građani. Cijene boksova s 40 tisuća porasle su na gotovo 200 tisuća zbog vremenskog pritiska i prebrzih rokova koje je zadala gradska uprava. Osim toga, po Zakonu o vlasništvu, nije definirano da se boksovi plaćaju iz pričuve", rekao je. Dodao je da se još nitko iz gradske vlasti nije očitovao na njihov prijedlog o snižavanju ZET-ove mjesečne pretplate na 100 kuna za zaposlene i 50 kuna za učenike i studente, kao ni na prijedlog o podizanju subvencija za privatne vrtiće, ne bi li građani lakše izašli na kraj s poskupljenjima. Za sljedeći tjedan Socijaldemokrati najavljuju predstavljanje prijedloga kojima bi riješili prometne gužve u gradu.