restart koalicija

Bernardić s IDS-om: Naša je uloga da visoke standarde postignute u Istri preslikamo na cijelu Hrvatsku

09.06.2020 u 16:54

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić izjavio je u utorak nakon sklapanja dogovora između koalicije te IDS-a i PGS-a o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima kako je Restart koalicija s novim saveznicima jedina alternativa i snaga za promjene

"Na nama je velika odgovornost za promjene u Hrvatskoj, naš je cilj decentralizacija i regionalizacija zemlje koju ćemo provesti u našem mandatu, s time da će Istra zadržati, kao i uvijek, svoju posebnost", rekao je Bernardić dodavši kako je jedan od ključnih alata decentralizacije upravljanje europskim fondovima.

Ustvrdivši da je Hrvatska zadnja u EU po iskorištenosti europskih fondova jer je iskoristila tek 30 posto sredstava, Bernardić je istaknuo kako je važna poluga razvoja stavljanje napuštene državne imovine u funkciju razvoja gospodarstva, odnosno turizma, zdravstva, obrazovanja, kulture i sporta.

"Razina investicija u Hrvatskoj je nikad manja u zadnjih dvadeset godina, moramo stvoriti poticajno okruženje kako bi digli razinu investicija i omogućili visoko plaćena radna mjesta", naglasio je dodavši da Hrvatska "mora biti kao Istra u turizmu i kao Krk u zbrinjavanju otpada".

Građani naše zemlje zaslužuju bolje jer Hrvatska ima budućnost, stoga je izbor na idućim izborima nikada jednostavniji - ili korupcija ili Restart poručio je Bernardić.

Komentirajući predizborni program HDZ-a samo je pročitao naslov na jednom portalu koji kaže "HDZ-ov program je nešto najluđe što smo vidjeli dugo vremena".

Miletić: Visoke standarde u Istri želimo preslikati na Hrvatsku

"Mislim da nema potrebe komentirati izborni program koji je napisao ministar Ćorić, koji je osumnjičen u tri korupcijske afere samo u zadnjih deset dana", dodao je Bernardić.

Ustvrdivši kako je Istra najrazvijenija i najprogresivnija hrvatska regija predsjednik IDS-a Boris Miletić ustvrdio je kako progresivni blok ima realnu šansu nakon izbora sastaviti vladu i graditi modernu, otvorenu i progresivnu Hrvatsku.

"Naša je uloga da visoke standarde postignute u Istri preslikamo na cijelu Hrvatsku. Istra je po svim pokazateljima već godinama najrazvijenija hrvatska regija, a svoje znanje i iskustvo želimo na pravi način podijeliti s ostatkom zemlje, bilo da je riječ o malom i srednjem poduzetništvu, postignućima u poljoprivredi, kvaliteti života, turizmu ili borbi protiv pandemije", rekao je Miletić.

IDS s regionalnim partnerom PGS-om dijeli borbu za dobrobit i napredak naših regija, a sa strankama Restart koalicije dijeli zajedničke vrijednosti, ova koalicija želi zaustaviti val nacionalizma i mržnje i stvoriti iz Hrvatske naprednu zemlju.

"Sad imamo vladu koja nije provela nikakve reforme već gasi industriju. Imamo vladu koja legitimira ustaške performanse i šuti dok njihov prijatelj Viktor Orban pokazuje otvorene teritorijalne pretenzije prema Rijeci i pokušava zaustaviti naše drage prijatelje Mađare da dođu na more", kaže čelnik IDS-a.

"Zato građane, poduzetnike, poljoprivrednike treba osloboditi okova centralne države i provesti decentralizaciju s kojom će naše gospodarstvo konačno prodisati", poručio je Miletić.