PLJUŠTE POLITIČKE REAKCIJE

Bernardić: Dok je SDP bio na vlasti, proizvodili su se brodovi, sada se proizvode samo afere

28.03.2019 u 15:20

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je pozvao na zaustavljanje stečaja i pokretanje restrukturiranja Uljanik grupe, a za sadašnje stanje u brodogradnji prozvao je HDZ-ovu vladu koja, ističe, nema nikakvu ideju kako riješiti probleme Uljanika i 3. maja.

'Naš je stav da je Uljanik moguće spasiti, a 3. maj se mora spasiti', poručio je Bernardić za N1 televiziju te istaknuo da je restrukturiranje rješenje za riječko i pulsko brodogradilište.

'Radnici žele raditi, ne žele stečaj. To se mora zaustaviti. Zemlja ide prema rasulu, oni nisu sposobni riješiti nijedan problem', kaže šef SDP-a koji je za situaciju u brodogradilištima optužio vladajući HDZ. Da je na njegovom mjestu SDP, program restrukturiranja već bi bio u Bruxellesu, uvjeren je Bernardić.

'Od prve neisplaćene plaće prošlo je sedam mjeseci, oni nemaju ideju kako riješiti probleme. Stječe se dojam da spektakularnim uhićenjima pokušavaju skrenuti pozornost', rekao je šef SDP-a.

Posebno mu je nedopustiv slučaj da Vlada 'netransparentno odabere partnera koji dva dana poslije tvrdi da država mora podmiriti dugove'.

'Dok je SDP bio na vlasti, proizvodili su se brodovi, sada se proizvode samo afere', ustvrdio je .

Miletić: Nečinjenje u Uljaniku Vladin pokušaj gospodarske destabilizacije Istre

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u četvrtak je optužio Vladu da svojim nečinjenjem vezano za pulsko brodogradilište Uljanik pokušava destabilizirati Istru, jedinu hrvatsku regiju koja se, ističe, uspjela oduprijeti štetnom utjecaju HDZ-a.

'Akt nečinjenja i neodlučivanja Vlade po pitanju Uljanika je pokušaj gospodarske destabilizacije Istre, jedine regije u Hrvatskoj koja se uspjela oduprijeti štetnom utjecaju stranke HDZ-a', izjavio je Miletić novinarima upitan za komentar Vladine odluke da ne može prihvatiti predloženo restrukturiranje Uljanik grupe, ali da ostaje otvorena za traženje dodatnih rješenja za Uljanik i 3. maj.

Sinčić: Plenković je nesposoban riješiti problem hrvatske brodogradnje

Čelnik Živog zida Ivan Sinčić ocijenio je u četvrtak da se premijer Andrej Plenković pokazao nesposoban riješiti problem hrvatske brodogradnje, a zbog njegove neodlučnosti i nesposobnosti problem Uljanika i 3. maja će se tjednima i mjesecima odugovlačiti, dok će radnici gladovati.

"Plenković je pokazao da je nesposoban riješiti problem hrvatske brodogradnje, pa tako i problem Uljanika i 3. maja. Zbog njegove neodlučnosti i nesposobnosti opet će se tjednima i mjesecima stvar odugovlačiti dok radnici gladuju i žive u neizvjesnosti svaki dan", rekao je Sinčić na konferenciji za novinare.

Bačić: Restrukturiranje Uljanika ekonomski neisplativo i neodrživo

Predsjednik HDZ-ovog saborskog kluba Branko Bačić poručio je u četvrtak kako vlada ne može podržati restrukturiranje Uljanika jer je to ekonomski neisplativo i neodrživo, naglasio je kako su Vlada i premijer Andrej Plenković pokazali odgovornost prema novcu poreznih obveznika te je dodao da će se nastaviti tražiti rješenje za brodogradilišta.

"Ne može se više kupovati socijalni mir, napraviti još veći dug i ostaviti nekome drugome da rješava taj problem. Nastavit ćemo tražiti rješenje za Uljanik grupu, ali nećemo izdvajati dodatna sredstva hrvatskih građana kako bismo prolongirali rješenje. Hrvatska je socijalna država i nastavit će skrbiti za zaposlenike Uljanika i 3. maja", najavio je Bačić u stanci za slobodan govor.

Oporbu koja proziva vladajuće upitao je zašto oni nisu rješavali taj problem. Neprihvatljivim je ocijenio i povlačenje paralele između Agrokora i Uljanika.