PRED LICEM PRAVDE

Berlusconiju će se suditi zbog seks afere

15.02.2011 u 12:34

Bionic
Reading

Danas je talijanski sudac donio odluku da će se premijeru Italije, Silviju Berlusconiju, suditi zbog optužbi za spolni odnos s maloljetnom prostitutkom i zloporabu položaja, javlja CNN

Tužitelji u Milanu su podnijeli zahtjev za suđenje prošlog tjedna. Suđenje će započeti 6. travnja, kako je odlučila sutkinja Cristina di Censo, a što su potvrdile talijanske sudske vlasti. Tri će suca predsjedavati u kaznenom predmetu u Milanu protiv premijera Silvija Berlusconija, piše CNN.

Berlusconi negira optužbe, a njegovi odvjetnici tvrde da milanski sudovi nemaju ovlasti nad slučajem jer navodni zločini nisu počinjeni na prostoru gdje oni imaju jurisdikciju.

Berlusconi je odbacio optužbe kao 'neutemeljene', rekavši da je poziv za suđenje 'farsa'.

'Nije bilo zloporabe vlasti', rekao je Berlusconi i zanijekao da je ikada ikome platio za seks.

Tisuće Talijana izašlo je na ulice u 200 gradova diljem zemlje u nedjelju prosvjedujući protiv Berlusconijevog ponašanja prema ženama.

Najveći skup je bio u Rimu, gdje se okupilo 100.000 ljudi pod sloganom: 'Ako ne sada, kada?'

Procjenjuje se da se u Milanu okupilo 60.000 ljudi.

Prosvjedi su se također odvijali i izvan Italije, uključujući demonstracije u Tokiju i Ženevi.

Istraga je započela u prosincu nakon što je Berlusconi pozvao policiju u svibnju, zahtijevajući da puste El Mahrough zvanu Ruby, iz zatvora.

Ruby je rekla da ne zna Berlusconija dobro, ali da je dobila od njega sedam tisuća eura kada su se prvi put sreli na Valentinovo 2010. jer je njezin prijatelj rekao Berlusconiju da joj je potrebna pomoć, piše CNN.

I Ruby je negirala da je imala spolni odnos s premijerom.