NESVJESTAN UČINJENOG

Berlusconijev napadač smješten na psihijatriju

29.06.2010 u 17:41

Bionic
Reading

Milanski sud u utorak je donio oslobađajuću presudu za Massima Tartagliju, koji je u prosincu metalnim suvenirom pogodio talijanskog premijera Silvija Berlusconija u glavu i ozlijedio ga tijekom njegova posjeta Milanu, obrazloživši da nije sposoban za suđenje jer nije u stanju razumno rasuđivati

Presuda tehnički utvrđuje kako Tartaglia nije kriv za napad na temelju procjene psihijatara, koji su utvrdili da nije bio u stanju svjesno i hotimično počiniti zločin kad se napad dogodio. Stručno medicinsko osoblje objasnilo je kako u trenutku kada je počinio kazneno djelo Tartaglia "nije bio u stanju razumno rasuđivati".

Bit će pušten na slobodu, no sljedećih godinu dana bit će pod stalnim nadzorom u psihijatrijskoj ustanovi, u kojoj je od veljače. Sljedećih godinu dana bit će mu zabranjeno sudjelovati na bilo kakvome javnom događaju.

Tartaglijini odvjetnici Daniela Insalaco i Gian Marco Rubino izrazili su zadovoljstvo presudom ističući kako je "najvažnije da se o njihovu klijentu vodi zadovoljavajuća briga".