KOMEDIJA SE NASTAVLJA

Berlusconi prijeti da će tužiti državu

10.02.2011 u 12:40

Bionic
Reading

Talijanski se premijer toliko uzvrtio oko nove sudske ofenzive da ga se osudi zbog zloupotrebe vlasti i seksualnog odnosa s maloljetnicom da više ne zna kome zaprijetiti. Sada najavljuje da će tužiti državu na račun poreznih obveznika. S obzirom da se ionako ponaša poput Luja XIV i da se poistovjetio sa zakonom, možda bi bilo najbolje da odmah tuži samog sebe

Na press konferenciji održanoj povodom mogućnosti da se otvori ekspeditivni sudski proces protiv njega, Berlusconi je sasuo paljbu na talijansku sudbenu vlast koja se uglavnom svodi na 'se bum vas tužil'.

'To je sramota, odvratno', izjavio je šef države najavljujući toj istoj državi da će je pokušati tužiti zbog 'političkog progona i laži'. Usput se zapitao: 'Tko će platiti za sve ovo, čemu je jedini cilj subverzivan' te odmah nastavio - bit će to porezni obveznici. Doduše, Berlusconi nije precizirao na temelju čega će tužiti Italiju.

Podsjetimo, sutkinja Cristina Di Censo ima pred sobom spis od 800 stranica koji bjelodano i uz gomilu dokaznog materijala pokazuje da je talijanski 'Tatica' vodio buran seksualni život u kojem su nerijetko sudjelovale maloljetnice. Milanski okružni tužitelj posebno se dohvatio tzv. Ruby Srcokradice, Marokanke koja je prošle godine za noć s Berlusconijem dobila 7000 eura - u vrijeme kada je imala 17 godina.

Di Censo će sljedeći tjedan odlučiti hoće li otvoriti postupak protiv premijera koji uživa imunitet i pokušava eskivirati pokretanje sudskog procesa parlamentarnim rezolucijama. U posljednjoj je Donji dom - gdje Berlusconijeva stranka zajedno s koalicijskim partnerom Sjevernom ligom uživa tijesnu većinu - izglasao nelegitimnost milanskog suda za vođenje postupka, jer ingerenciju za to može imati jedino poseban sud za ministre.

Usput je premijer naglasio da ga boli zub jer mu je otvoren živac te on, umjesto da sada sjedi na zubarskoj stolici, mora držati presice i odgovarati na gnjusne optužbe, nadovezujući se da to čini iz čiste žrtve i zapravo se baca u rizik daljnjih stomatoloških komplikacija. 'Takvo nešto sigurno ne bih učinio kao običan građanin', veli dalje.

Commedia dell'arte tu, dakako, ne prestaje, pa saznajemo da je Berlusconi zapravo htio dočekati starost baveći se humanitarnim radom: 'Uspio sam u životu i bogat sam čovjek koji može provesti ostatak svojih dana gradeći bolnice za djecu, što sam oduvijek želio raditi.' Nije da im gradi bolnice, ali da se bavi djecom, to svakako.