IMA OSJEĆAJ ODGOVORNOSTI

Berlusconi odbacuje svaku pomisao na ostavku

05.11.2011 u 19:27

Bionic
Reading

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi u subotu navečer je odlučno odbacio i najmanju pomisao da podnese ostavku, našalivši se na račun poslijeratnih vlada u Italiji čiji je vijek 'bio u prosjeku 11 mjeseci'

'Žao mi je što moram razočarati nostalgičare za Prvom Republikom kada su vlade u prosjeku trajale 11 mjeseci', istaknuo je Berlusconi u priopćenju. Po njegovim riječima, 'rimskim palačama bruje glasine i naklapanja o ostavci ove vlade'. No 75-godišnji talijanski premijer naglašava da na to ne pomišlja ni na trenutak, zbog osjećaja 'odgovornosti prema biračima i zemlji'.

Osjećaj odgovornosti 'nalaže nama i vladi da nastavimo civilizacijsku bitku koju vodimo u ovom teškom času krize', dodao je.

Predsjednik Demokratske stranke, najjače oporbene snage lijevog centra Pier Luigi Bersani u subotu je na prosvjednom skupu u Rimu pred tisućama pristaša još jednom pozvao Berlusconija da odstupi.

Obećao je da će 'vratiti Italiji mjesto koje zaslužuje', misleći pritom na poseban nadzor Europske unije i Međunarodnoga monetarnog fonda nad talijanskim proračunskim obvezama i reformama.

Talijani Prvom Republikom zovu razdoblje od 1946. do 1992. godine.