GLASAČI IZ SRBIJE

Benkovac: Oštećena dva srbijanska autobusa

17.05.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Nepoznati su počinitelji tijekom prošle noći oštetili dva parkirana autobusa srbijanskih registarskih oznaka u središtu Benkovca

Kako je izvijestila PU zadarska, na autobusu marke DAF beogradskih registarskih oznaka kamenom je oštećen lim te je nastalo udubljenje. Na autobusu iste marke rumskih registarskih oznaka kamenom je razbijeno bočno staklo. Na oba autobusa počinjena je, kako se procjenjuje, šteta u iznosu od oko osam tisuća kuna.

Odgovorne osobe podnijele su prijedlog za pokretanje kaznenog postupka protiv nepoznatog počinitelja, priopćila je PU zadarska.

Autobusi su bili parkirani i pretpostavlja se da su njima doputovali hrvatski državljani srpske nacionalnosti na glasovanje.

Kako je rečeno jutros u PU zadarskoj, na šire područje zadarskog zaleđa hrvatski građani srpske nacionalnosti s boravištem u Srbiji doputovali su na izbore u 30 autobusa. Njihova odredišta su Donji Srb, Gračac, Benkovac i druga naselja. Policiji, međutim, nije poznat broj osobnih automobila kojima su doputovali građani srpske nacionalnosti. Taj broj nije niti moguće doznati, rekli su u policiji.

Sa sigurnosnoga stajališta lokalni izbori na području Zadarske županije protječu mirno, a policija nema dojava o izgredima.