PAPA NA KUBI

Benedikt XVI i treći put javno spomenuo zatvorenike!

27.03.2012 u 19:55

Bionic
Reading

Jutros u 9.30 sati po lokalnom vremenu (u Hrvatskoj pet sati više), papa Benedikt XVI je, isto kao što je to učinio 24. siječnja 1998. njegov prethodnik Ivan Pavao II, pohodio marijansko nacionalno svetište Gospe od Milosrđa u mjestu Cobre, kod Santiaga de Kube, kada je posebno pozdravio, i to po treći puta u dva dana, političke zatvorenike

'Znajte da sam Gospu molio za budućnost vaše domovine. Posebno sam molio za one koji pate, za one koji su lišeni slobode, za one koji su odvojeni od svojih najdražih ili prolaze kroz velika iskušenja', kazao je Papa.

Poglavar Katoličke crkve imao je posebne riječi utjehe i za stanovnike obližnjeg otoka Haitija koji je prije dvije godine pogodio razoran potres s ogromnim brojem žrtava.

'Pozivam sve vas na Kubi da radite na promicanju pravde, da vam nitko ne otme unutarnju slobodu i sreću, toliko karakterističnu za Kubance', kazao je Papa u kratkom obraćanju vjernicima okupljenima ispred svetišta.

Nakon toga Papa se uputio u tamnoj limuzini, ne u papamobilu, prema zračnoj luci odakle je poletio prema Havani gdje je krenuo na ručak s članovima episkopata u prostorijama nuncijature.

Večeras u 22.30 sata po našem vremenu (17.30 na Kubi) Bendikt XVI posjećuje predsjednika države, Raúla Castra, u predsjedničkoj palači, u privatnoj posjeti sa koje nisu predviđene javne poruke.

Sutra slavi misu na Trgu revolucije i nakon toga, kako se nagađa, ide u pohod vođi revolucije, bivšem diktatoru Fidelu Castru Ruzu.