reakcija na pucnjavu

Benčić: Kako je moguće da bilo tko oružjem koje proizvodi rafalnu paljbu može hodati usred dana ispred zgrade u kojoj su najštićenije osobe u zemlji

12.10.2020 u 09:43

Bionic
Reading

Nakon šokantnog događaja jutros na Trgu sv. Marka, na kojem je kod ulaza u zgradu Vlade upucan policajac, krenule su reakcije političara

Saborska zastupnica Sandra Benčić za N1 je komentirala incident na Markovu trgu, na kojem je u ponedjeljak ujutro ranjen policajac.

Htjela bih izraziti žaljenje zbog ovoga događaja i nadu da će se ranjeni policajac oporaviti, rekla je Benčić.

Upitana je li Markov trg dovoljno siguran, Benčić je rekla da se mora regulirati ilegalno oružje što se nalazi kod građana.

'Zaista se mora postaviti pitanje kako je moguće da bilo tko u bilo kojem dijelu grada, ne samo tamo gdje su Sabor i Vlada, može s oružjem koje proizvodi rafalnu paljbu hodati usred dana, usred jutra, kad je prometno, i općenito koliko to nelegalnog oružja ima kod ljudi da ga mogu tako otvoreno danju nositi i pred zgradu u kojoj su najštićenije osobe u zemlji te u tom smjeru treba pojačati neke mjere', rekla je Benčić.

Andrej Plenković nakon pucnjave na Trgu svetog Marka Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regović/PIXSELL

'Osobno smatram da je prvo i osnovno što trebamo raditi boriti se protiv nezakonitog oružja i bez iznimki ići na to da smanjimo broj oružja kod građana. Drugo, koliko je uopće moguće zgradu Vlade i Sabora, koji se nalaze u dijelu grada što je prometan, čuvati s obzirom na arhitekturu i život građana. Ne bih da ovo ode u smjeru da se zatvori Gornji grad i onemogući život građana, ali moramo vidjeti kako da se ovakvi incidenti ne ponavljaju', rekla je Benčić.