'glave gore'

Beljak o fijasku: Najveći krivac za neuspjeh sam ja, zajedno ćemo odlučiti što i kako dalje

  • I. Ba.
  • Zadnja izmjena 06.07.2020 12:25
  • Objavljeno 06.07.2020 u 12:16
Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak nakon parlamentarnih izbora oglasio se na svojem Facebook profilu

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a oglasio se putem svojega Facebooka nakon parlamentarnih izbora, javlja N1.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Drage prijateljice i prijatelji. Obično se kaže da je jutro pametnije od večeri, ali u ovom slučaju to nikako nije. Dojmovi su još uvijek jaki, razočarenje je beskrajno, izborni poraz još jače boli, ali bez obzira na sve - život ipak mora ići dalje.

Prvo želim zahvaliti svima vama koji ste izašli na izbore i povjerili mi svoj glas te mi tako omogućili da vas zastupam još jedan mandat kao saborski zastupnik. Zahvaljujem posebno mojim Samoborkama i Samoborcima koji su u Samoboru najviše preferencijalnih glasova od svih kandidata sa svih lista dali upravo meni.

Hvala od srca svim onim članicama i članovima HSS-a koji su mukotrpno odradili ovu kampanju i ove izbore, boreći se praktički za svaki glas. Hvala i onima koji nisu, vjerojatno su imali dobre razloge za to. Hvala svim kandidatkinjama i kandidatima koji su branili naše boje na ovim izborima.

Hvala svima onima koji su izašli na izbore i tako odlučili o smjeru u kojem će Hrvatska ići. Sviđalo se to meni i svima nama ili ne, HDZ je uvjerljivi pobjednik ovih izbora, a Andrej Plenković je ostatku političke scene pokazao "kako se to radi" i na tome mu treba čestitati.

Treba čestitati i mladoj ekipi iz koalicija okupljenih oko stranaka Možemo i Pametno na izvrsnom uspjehu i zaželjeti im puno sreće u borbi za drugačiju i bolju Hrvatsku.

Ono što je sreća (u ovoj nesreći) da će ortodoksna desnica, po svemu sudeći, ostati u opoziciji. I to je tračak nade za Hrvatsku kojeg svi zajedno trebamo sačuvati.

HSS kao stranka je uspio (nekako) preživjeti, a s osvojena dva saborska mandata imamo priliku pokušati ponovno graditi povjerenje birača koje smo očito poprilično izgubili. Najveći krivac za ovaj (ipak) neuspjeh sam naravno, kao predsjednik, ja osobno i od te odgovornosti ne mogu i neću bježati.

Zato ću vrlo skoro, već ovaj tjedan, obaviti konzultacije s užim vodstvom stranke te zatim sazvati Predsjedništvo HSS-a, na kojem ćemo razmotriti sve mogućnosti i zajedno odlučiti što i kako ćemo dalje. Glave gore! Još uvijek smo živi, a to je u ovom trenutku svakako najbitnije!', napisao je Beljak na Facebooku.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal