ivaN bekavac

Liječnik iz Klaićeve i član Savjeta Mosta: Stožer nema nadzor nad epidemijom

11.12.2020 u 10:27

Bionic
Reading

Ivan Bekavac, liječnik iz Klaićeve i član Savjeta Mosta, koji trenutno brine o covid bolesnicima u KB Dubravi oštro se obrušio na vladu i Stožer. Smatra da nemaju nadzor na epidemijom i da ne vode dobro koronakrizu

"Da se pravovremeno pripremilo dovoljan broj testova i da se testiralo u skladu s preporukama struke, da se epidemija držala pod kontrolom... Hrvatska danas ne bi bilježila ovoliko preminulih od koronavirusa i ti bi ljudi dočekali Božić sa svojim obiteljima", kazao je Ivan Bekavac za N1.

Rekao je kako svih šest jedinica intenzivnog liječenja u njegovoj bolnici bilježe popunjenost.

"Previše stacionarnih pacijenata na respiratoru boravi dugo u bolnicama i za nove nema mjesta, pa liječnici pokušavaju pronaći mjesta za pacijente", naglašava on.

Kazao je kako nam treba strateški plan usklađen s preporukama međunarodnih zdravstvenih organizacija, a ne da živimo bez znanja o tome što će nas dočekati idući tjedan.

"Važno je da svi znaju što mogu očekivati ako dođe do smanjenja ili povećanja broja zaraženih", rekao je.

Na pozive koji im dolaze iz respiratornog centra oni u intenzivnoj moraju reći da kod njih nema kapaciteta za nove pacijente.

"Epidemija je u punom zamahu. Vlada gubi bitku protiv epidemije koja je u punom zamahu. Nadamo se da će biti poznate precizne mjere i da će se početi više testirati, te da će se antigensko testiranje pribrojiti broju zaraženih. Sada se s kapacitetima improvizira, a sve je to trebalo biti riješeno ljetos", kazao je.