vraća se u sabor

Bedeković potvrdila da više neće biti ministrica socijalne skrbi

15.07.2020 u 12:54

Bionic
Reading

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković potvrdila je u srijedu da više neće obnašati tu niti bilo koju drugu ministarsku funkciju u sastavu nove Vlade, već će ponovno biti zastupnica u Hrvatskom saboru

'Moje prirodno mjesto je akademska zajednica, vraćam se u Sabor', kazala je Bedeković novinarima nakon sjednice užeg kabineta Vlade.

Pritom je podsjetila da je u sastav bivše Vlade došla iz Sabora, s mjesta predsjednice Odbora za znanost i obrazovanje te ponovila da je akademska zajednica njeno prirodno okruženje.

Rekla je da će premijer Andrej Plenković na vrijeme obavijestiti sve o sastavu nove Vlade te istaknula da mu ne zamjera ništa. 'Ma kakvi, ništa. Jedna divna i sjajna suradnja', kaže Bedeković.

Na upit je li zadovoljna napravljenim u resoru odgovorila je kako je 'bilo kratko vrijeme' i da se napravilo 'koliko se moglo'. Smatram da se napravilo puno, prije svega za sustav socijalne skrbi, ustvrdila je.

Pritom je podsjetila da je ostvaren status službene osobe za sve socijalne i stručne radnike u sustavu socijalne skrbi, uvedena tehnička i fizička zaštita u centrima za socijalnu skrb.

'Povisili smo naknade njegovateljima i roditeljima njegovateljima i u ovoj krizi smo zadržali razinu svih naknada u sustavi socijalne skrbi', dodala je.