slučaj šegota-kožić

Bedeković o udomljavanju: Rješenje Centra za socijalnu skrb nisam vidjela, ne mogu ga komentirati

31.01.2020 u 10:55

Bionic
Reading

Ministrica socijalne skrbi Vesna Bedeković odbila je u petak komentirati rješenje zagrebačkog Centra za socijalnu skrb u slučaju zahtjeva za udomljavanje istospolnih životnih partnera Šegote i Kožića jer ga nije vidjela, istaknuvši jedino da sva postupanja trebaju biti u okviru zakona

"Rješenje Centra za socijalnu skrb nisam vidjela i ne mogu ga komentirati", kazala je Bedeković na Markovom trgu.

Pojasnila je kako je zagrebački centar, koji je sredinom siječnja odbacio zahtjev za obavljanje udomiteljstva koji su podnijeli životni partneri Ivo Šegota i Mladen Kožić i time zanemario stav Upravnog suda iznesen u obvezujućoj presudi iz prosinca 2019., u ovom slučaju prvostupanjsko tijelo.

Ministarstvo za demografiju i socijalnu skrb, dodala je, drugostupanjsko je tijelo u tom postupku. "Ako ministarstvu pristigne žalba na rješenje Centra za socijalnu skrb, ministarstvo će o njoj odlučivati", ustvrdila je.

Poručila je da sva postupanja trebaju biti u okviru zakona, a o samom rješenju prvostupanjskog tijela moći će govoriti kada ga proanaliziraju pravne službe ministarstva.

SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac u četvrtak je komentirala izjavu ministrice Bedeković da ministarstvo nije nadležno za odluke Centra za socijalnu skrb, ustvrdivši kako je to "u krajnju ruku skandalozna i opasna izjava".

"Proglašavanje sebe nenadležnom za samovoljne protupravne i protuzakonite postupke institucije iz sustava kojemu si na čelu jasan je pokazatelj ozbiljnog kaosa u sustavu socijalne skrbi, ali i u funkcioniranju pravne države", napisala je Glasovac na svom facebooku.