DAN POBJEDE I ZAHVALNOSTI

Bebić u paralelnom svemiru

03.08.2009 u 12:58

Bionic
Reading

Hrvatska u srijedu slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, pa su prigodne čestitke uputili predsjednik Stipe Mesić, premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Sabora Luka Bebić

Čelna državna trojka jedinstvena je u ocjeni da je, 14 godina nakon odlučujuće pobjede u akciji Oluja, glavni cilj uvesti Hrvatsku u europsku obitelj demokratskih država i naroda.
I dok predsjednik Mesić i premijerka Kosor naglašavaju nastavak borbe za napredniju Hrvatsku bez osvrta na postojeću krizu, predsjednik Sabora Luka Bebić kao da živi u paralelnom svemiru, ponovno zbori o golemom napretku i sjajnim rezultatima.

'Danas smo suočeni s posve drugačijim izazovima, političkim i gospodarskim, ali golemi napredak i svi rezultati koje smo ostvarili u ovih 14 godina nakon Oluje učvršćuju nas u uvjerenju da ćemo uspjeti, nošeni zajedničkim ciljem, za koji su mnogi dali svoje živote, a to je sretna Hrvatska svih njezinih građana', poručuje predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić u čestitki koju je, u svoje osobno i u ime svih zastupnika, uputio hrvatskim građanima.

Predsjednik Mesić je istaknuo da želi nastavak izgradnje Hrvatske kao zemlje mira i ravnopravnosti građana te željenog napretka.
'To je naša obveza prema svima koji su se tijekom naše mukotrpne povijesti borili za hrvatsku slobodu, ali i prema budućim generacijama koje imaju pravo živjeti u naprednoj i civiliziranoj Hrvatskoj', stoji u prigodnoj čestitki predsjednika Mesića.

Premijerka Kosor podsjetila je da je 'snažno koračanje putem demokracije, tolerancije i vladavine prava Hrvatsku dovelo u punopravno članstvo NATO-a' te je povodom Dana pobjede i branitelja poručila građanima da Vlada ima 'snage i znanja nadograditi već postavljene temelje i unaprijediti okvir za zajednički, bolji i kvalitetniji život'.