STRAVIČNA NESREĆA

Beba umrla zaboravljena u očevu automobilu

22.06.2009 u 18:38

Bionic
Reading

Beba od 11 mjeseci umrla je od dehidracije u četvrtak u blizini Louvaina, 30-ak kilometara istočno od Bruxellesa, nakon što je zaboravljena provela čitavo očevo radno vrijeme u njegovu automobilu, piše u ponedjeljak flamanski dnevnik Het Laatste Nieuws

Bebin otac, inženjer, otišao je na posao zaboravivši ostaviti djevojčicu Britt u jaslicama, ističe dnevnik. Glasnogovornik suda u Louvainu potvrdio je u ponedjeljak tu informaciju.

Beba je ostala cijeli dan u automobilu zatamnjenih stakala, dok je vanjska temperatura bila 21 stupanj. Djevojčica je umrla "od vrućine i dehidracije", piše dnevnik.

Majka djeteta je ta koja je otkrila bebu. Prije nego bi preuzimala dijete u jaslicama, običavala je pokupiti sjedalicu za bebe iz suprugova automobila na parkingu njegova radnog mjesta, u industrijskoj zoni Haasrodea.

Oko 17 sati otkrila je beživotno tijelo kćeri. Bilo je prekasno da je hitna služba reanimira.

'Automobil ostavljen na suncu postaje kipuć. Kombinacija topline i nedostatka vode je kobna', objašnjava liječnik iz hitne službe Luc Beaucourt u Het Laatste Nieuws.

Sud ne namjerava krivično goniti roditelje. 'Ne radi se o zapostavljanju već od užasnoj nesreći', objasnio je pomoćnik suca Philippe Fontaine.