ODUŠEVLJENJE U TURSKOJ

Beba stara dva tjedna spašena nakon 46 sati!

25.10.2011 u 13:36

Bionic
Reading

Beba stara samo 14 dana spašena je pod ruševinama 46 sati nakon snažnog potresa koji je pogodio jugoistok Turske. Spasioci sada pokušavaju doći do majke koja je navodno također živa, ali zakopana pod ruševinama njihova doma

Broj poginulih mijenja se iz sata u sat i približava brojci 400, a nada u pronalazak preživjelih jenjava, spašavanje bebe oduševilo je Tursku i svijet.

Nakon spašavanja, javlja SkyNews, malena djevojčica odmah je umotana u dekicu i vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu. Spasioci sada pokušavaju doći do njezine majke koja je navodno također živa, ali zakopana duboko pod ruševinama njihova doma u Ercisu. Bebin otac još se smatra nestalim.

Nešto ranije spasilačka ekipa ispod ruševina izvukla je trudnicu i njezino dvoje djece te policajca koji je zajedno sa suprugom bio zatočen ispod zidina svoga doma.

Nedugo prije njih spašena je i devetogodišnja djevojčica, koja je sama provela 30 sati pod ruševinama.

Prema jutrošnjem izvještaju 366 ljudi poginulo je u potresu, a njih još 1.300 smatra se nestalima. Spasilačke ekipe iz cijele Turske priskočile su u pomoć kolegama regije Van u traganju za nestalima ispod stotina urušenih zgrada.