'LOGOR' U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA

Bazen od ilegalnih kupača zaštitili bodljikavom žicom!

26.07.2012 u 15:42

Bionic
Reading

Kako bi spriječila švercanje na bazen u sklopu hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama, uprava je odlučila da se ograda oko bazena premaže starim uljem te da se na vrh ograde postavi – bodljikava žica!

Ogranak Hrvatskih laburista iz Varaždinskih Toplica upozorava da prizor budi traumatične asocijacije te traži žurno skidanje ograde i uvođenje naplate temeljene na društvenoj solidarnosti.

'Način na koji se uprava odlučila na borbu sa švercerima ne samo da stvara ružnu sliku svim posjetiteljima, već je i ozbiljna prijetnja za onu djecu koja će, usprkos ovako rigidnog zaštiti, ipak pokušati ući bez karte', istaknuo je za eVarazdin predsjednik topličkih Laburista Stanko Medvedec te dodaje da mnogi roditelji ne mogu svojoj djeci priuštiti kupanje na bazenu, pa zato neka djeca nastoje ilegalno ući, najčešće na način da preskoče ogradu.

'Iskustvo nažalost pokazuje da ovakve restriktivne mjere neće obeshrabriti one najupornije i najželjnije kupanja. Postoji opravdana bojazan da se takva djeca mogu čak i teže ozlijediti', istaknuo je Medvedec.

Cjelodnevna karta za kupanje na bazenu u sklopu Hotela Minerva košta 30 kuna radnim danom. No Medvedec ističe da postavljanjem bodljikave žice najviše trpi toplički turizam jer se šalje vrlo ružna slika posjetiteljima bazena.

'Pogled na razapetu bodljikavu žicu i masnu, nauljenu ogradu budi ružne asocijacije kod izletnika i posjetitelja i stvara suprotni dojam naspram proklamirane i već dokazane topličanske gostoljubivosti', upozorava Medvedec koji je pozvao mjerodavne da uklone bodljikavu žicu i pronađe kompromisno rješenje.

Za kraj, uputio je i poruku onima koji će odlučivati o njegovom zahtjevu: 'Ne zaboravite koliko su plivanje i cjelodnevni boravak na otvorenom dragocjeni za dječje zdravlje i također ne zaboravite da ste i vi jednom bili klinci željni zdrave rekreacije.'