nije mu smiješno

Bauku prekipjelo, pogledajte što sprema organizatorima karnevala u Imotskom na kojem je spaljena figura gej para s usvojenim djetetom s petokrakom na čelu

23.02.2020 u 23:31

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk putem Facebooka reagirao je na sramotni ispad na karnevalu u Imotskom

'Sutra ću u Policijskoj postaji Imotski podnijeti kaznenu prijavu protiv organizatora karnevalske povorke zbog kaznenog djela iz članka 325. Kaznenog zakona', napisao je na Facebooku predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

Podsjećamo, na tradicionalnoj karnevalskoj Bakovoj povorci u nedjelju u Imotskom spaljena je lutka gej para koji drži figuru 'djeteta' na kojoj je nalijepljena fotografija SDP-ova saborskog zastupnika Nenada Stazića sa zvijezdom petokrakom na čelu, na što je oštro reagirao saborski zastupnik Bojan Glavašević.

'Mladen i Ivo su više domoljubi, više hrabri i više budućnost Hrvatske od onih koji su spalili njihove likove, lik djeteta kojemu žele dati dom i ono čega se svi 'palitelji' zapravo pribojavaju: promjene. A promjena dolazi. U njoj će sreću pronaći Mladen i Ivo, a ne palitelji', napisao je večeras u svojoj objavi na Twitteru Bojan Glavašević.

Manifestacija Bakove svečanosti održava se u organizaciji istoimenog kulturno-umjetničkog društva. U Bakovoj povorci Imoćani se maškaraju u razne likove, didove i babe, vile, zle vještice ili anđele.

Kako su večeras objavili medijski portali, ono što je mnoge šokiralo jest to da je imotski krnje bio utjelovljen u liku lutke istospolnog para s lutkom 'djeteta', na kojoj je zalijepljena fotografija SDP-ovog zastupnika Nenada Stazića i nacrtana crvena zvijezda petokraka.

Pogledajte kako je izgledao karneval u Imotskom:

Karneval u Imotskom 2020. Izvor: tportal.hr / Autor: BOŠKO ĆOSIĆ