PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI

Barišić: Premijer me nije izdao, nudio mi je Ministarstvo rada

12.06.2017 u 11:05

Bionic
Reading

U ponedjeljak je održana primopredaja Ministarstva znanosti i obrazovanja između dosadašnjeg ministra Pave Barišića i nove ministrice Blaženke Divjak. Barišić je tom prilikom svojoj nasljednici poželio puno sreće. Podsjetio ju je na nekoliko načela kojih se, kako je rekao, on držao. Ujedno, potvrdio je da mu je premijer Plenković ponudio zamjensku funkciju ministra rada i mirovinskog sustava, na što on nije pristao

'Osjećam se vrlo počašćenim time što mi je ponuđeno da ostanem u Vladi na odgovornoj dužnosti ministra rada i socijalnih sustava, ali ja sam vezan uz ovaj resor, tako da nisam to mogao prihvatiti', rekao je Pavo Barišić, pogrešno navodeći ime ponuđenog ministarstva, koje se zove Ministarstvo rada i mirovinskog sustava.

Uglavnom, zbog te izdašne ponude Barišić se nikako ne osjeća 'izdanim' od strane premijera, odgovorio je novinarima, dodajući da će se vratiti na posao u Institutu za filozofiju.

  • +5
Pavo Barišić predao dužnost novoj ministrici Blaženki Divjak Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletić

Načela kojima se on vodio u radu bila su poštivanje ovlasti i mandata, kontinuitet u provođenju javnih politika, te načelo uključivosti i pluralizma, rekao je Barišić prilikom primopredaje.

Blaženka Divjak zahvalila je na 'vrlo ugodnom primopredajnom postupku, na konstruktivnim prijedlozima i čestitkama'.

'Ovo je već peti ministar, odnosno ministrica u par godina, ovo je vruća fotelja', kazala je Divjak. 'Važno je da skrbimo o sustavu obrazovanja i znanosti na jedan cjelovit način. Zahvaljujem zaposlenicima koji pripremaju dokumente kako bi sve ovo prošlo glatko... Razvoj, naravno, nije niti pravocrtan niti brz, treba nam puno mudrosti, prvo ću dobro upoznati sustav... jer ishitreni postupci mogu dovesti do pogrešaka', kazala je ministrica Divjak, ponovivši da neće pristajati na ucjene.

Temeljem argumenata donijet će odluku, kazala je, odgovarajući na pitanje hoće li poništiti natječaj za Ekspertnu radnu skupinu (ERS) za provođenje kurikularne reforme, izvještava N1. Najavila je da će do kraja ovog tjedna krenuti postupak revizije natječaja za ERS.