BIVŠA ŠEFICA HRVATSKE LUTRIJE

'Barišić o Sanaderu govorio kao o nadnaravnoj osobi'

15.10.2012 u 12:17

Bionic
Reading

Bivša direktorica Hrvatske lutrije Vesna Bakran posvjedočila je na suđenju u slučaju Fimi medija da je bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, koji je priznao da je prikupljao novac za stranački crni fond, o bivšem premijeru i HDZ-ovu čelniku Ivi Sanaderu govorio kao o nadnaravnoj osobi.

Sanader je za njega bio autoritet i iznimno mu se divio. Činilo mi se da o njemu govori kao o nekoj nadnaravnoj osobi', kazala je Bakran, prisjećajući se da je Barišić često spominjao Sanadera dok joj je savjetovao da posluje s agencijom Fimi medija.

'Iako sam članica HDZ-a nisam bila angažirana u stranci pa nisam znala koju Barišić funkciju obnaša. No, u krugovima se pričalo da je vrlo utjecajna i moćna osoba', ispričala je bivša direktorica Lutrije.

Posvjedočila je da je tvrtka kojoj je bila na čelu do srpnja ove godine s Fimi medijom surađivala od 2006. do 2009. Ukupna vrijednost svih ugovora bila je oko 10 milijuna kuna bez PDV-a. No, rekla je da su u Lutriji bili zadovoljni poslovanjem te agencije jer su sve usluge bile izvršene na vrijeme, a i cijene su im bile povoljne.

'Fimi medija je za Lutriju radila samo poslove koji su bili potrebni i nije bilo fiktivnih poslova', dodala je Vesna Bakran.

Upitana o sastanku u sjedištu vlade na kojem je Sanader sa suradnicima predstavnicima javnih tvrtki, po tvrdnjama tužiteljstva, sugeriraio suradnju s Fimi medijom Bakran je kazala da je to doživjela kao radni sastanak. Na početku se Sanader raspitivao o stanju u državnim tvrtkama, a pri samom kraju je usput spomenuo da je Fimi medija dobra agencija i da bi ju bilo dobro angažirati, kazala je svjedokinja.

Suđenje se nastavlja poslijepodne ispitivanjem Ante Todorića, bivšeg čelnika Inine tvrtke kćeri STSI.