SILVANO HRELJA

'Barišić mi podmeće u predizborne svrhe!'

08.02.2011 u 13:43

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja oštro je danas odbacio navode iz tjednika Nacional, koje su prenijeli drugi mediji, da je sudjelovao u bilo kakvoj podjeli HDZ-ova novca iz crnih fondova

'Nikada nisam ni znao za crne fondove, a kamoli sudjelovao u takvim rabotama, pa navodne tvrdnje iz iskaza Mladena Barišića smatram isključivo podmetanjem, očito u predizborne svrhe', ističe Hrelja u današnjem priopćenju.

HSU je, dodaje se, u koaliciju s HDZ-om 2007. ušao isključivo zbog umirovljeničkih zahtjeva prema državi, što je rezultiralo povratom duga hrvatskim umirovljenicima.

'Pozivam nadležne službe da se očituju o ovim lažima, kojima je HSU-u i meni osobno nanesena šteta te podastru dokaze za klevete. U slučaju da se dokaže moja odgovornost, odstupit ću sa svih funkcija i povući se iz političkog života', stoji u priopćenju predsjednika HSU-a.

Tjednik Nacional objavio je da je, prema iskazu bivšeg HDZ-ova rizničara Mladena Barišića danom istražiteljima USKOK-a, dio novca putem tvrtke Fimi media bio korišten i za potkupljivanje koalicijskih partnera te da je najskromniji među njima bio predsjednik HSU-a kojemu je isplaćeno 'samo' 50.000 kuna.