TRAŽI NAGODBU

Barišić je spreman prokazati Sanadera

09.10.2010 u 17:02

Bionic
Reading

Bivši šef Carine Mladen Barišić spreman je nagoditi se s istražiteljima i otkriti detalje iz afere Fimi media, što bi značilo prokazivanje bivšeg premijera Ive Sanadera i dvojice visokopozicioniranih hadezeovaca

Prema informacijama Večernjeg lista, dođe li do nagodbe koju priželjkuje i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, otkrilo bi se da je Barišić reketarenje državnih firmi provodio za Sanadera te da su u sva događanja bila upućena dvojica hadezeovaca.

Bivši šef Carine svjestan je toga da je USKOK prikupio dokaze da je upravo on obilazio direktore javnih poduzeća i ministre te tražio da s Fimi medijom Nevenke Jurak sklope ugovore na temelju kojih će dio državnog novca preliti u privatne džepove. Prokaže li Sanadera, on više neće biti na vrhu kriminalne piramide, navodi Večernji list.

USKOK-u je njegov iskaz nužan žele li istragu proširiti i na bivšeg premijera. Kako sada stvari stoje, Barišić je jedina osoba koja je izravno sa Sanaderom dogovarala izvlačenje novca. Svima je bilo jasno, posebno nakon sastanka u Vladi 4. travnja 2007. godine na koji je Sanader pozvao 15 direktora javnih tvrtki i uputio ih na suradnju s Barišićem, da iza upute da posluju s Fimi medijom stoji upravo premijer, piše Večernji list.