GLAVNI TUŽITELJ BiH

Barašin pred smjenom zbog kontakta sa švercerima

24.06.2011 u 11:27

Bionic
Reading

Protiv glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Milorada Barašina pokrenut je disciplinski postupak koji bi mogao dovesti do njegove smjene s te dužnosti, objavio je u petak sarajevski Dnevni avaz

Član Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH (VSTV) Arben Murtezić, koji je i glavni državni tužitelj u disciplinskim postupcima, potvrdio je kako je odluka o pokretanju disciplinskog postupka protiv Barašina donesena u četvrtak 'zbog neprimjerenih kontakata sa strankama u postupku'.

'Ovaj se postupak sada vodi na zakonom propisani način u institucijama sustava', izjavio je Murtezić koji je dodao kako je istodobno zatražio da se Barašina suspendira s dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

Prema medijskim navodima, Barašina se sumnjiči zbog njegovih dokumentiranih kontakata sa Slobodanom Tešićem i Draganom Kapetinom, osobama umiješanim u ilegalni izvoz oružja iz BiH u krizna žarišta.

Televija Federacije BiH (FTV) ranije je u nekoliko navrata objavila snimke na kojima se vidi Barašin u susretu s Tešićem iako je znao da je on pod istragom zbog šverca oružjem.

Za sada nije poznato tko je Barašina snimio niti kako su snimke doprle do medije.

Sam Barašin je kazao kako osobno nije informiran da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak te da stoga nema nikakav komentar na takve navode.