lokacija nepoznanica

Banožić: Za sada od Grabar Kitarović nema zahtjeva za ured nakon mandata

04.02.2020 u 14:50

Bionic
Reading

Za sada aktualna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nije podnijela službeni zahtjev za ured kojim bi se koristila nakon isteka mandata, pa se ne može još ništa ni reći što se može ponuditi i na kojoj lokaciji, izjavio je u utorak ministar državne imovine Mario Banožić.

"Predsjednica temeljem zakona ima pravo na ured, a kada podnese zahtjev za taj ured vidjet ćemo kakvi su gabariti i uvjeti kako treba ured izgledati, te ćemo ponuditi ono što Ministarstvo državne imovine ima odnosno čime država upravlja i što će odgovarati uvjetima koje zatraži", kazao je ministar Banožić.

Banožić je to izjavio na pitanje novinara na marginama radionice o projektu unapređenja procesa restrukturiranja državnih tvrtki i njihovog korporativnog upravljanja u sjedištu državne tvrtke APIS IT.

S obzirom da je predsjednica Grabar Kitarović u javnosti već izrazila želju da ima svoj ured nakon što joj završi mandat, novinari su od ministra pokušali doznati "gdje će se ona smjestiti", na što je odgovorio i da je do sada o tome imao samo upite novinara.