ministar obrane

Banožić: Vukovarsko-srijemski HDZ nikad jači

30.03.2021 u 20:20

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemski HDZ jedinstven je i nikad jači što će pokazati i rezultati predstojećih lokalnih izbora, poručio je u utorak u Vinkovcima predsjednik vukovarsko-srijemske organizacije stranke, ministar obrane Mario Banožić.

Odgovarajući na novinarska pitanja nakon sastanka istaknutih članova vukovarsko-srijemskog HDZ-a s predsjednikom stranke i premijerom Andrejom Plenkovićem, održanim tijekom njegova posjeta Vinkovcima, Banožić je kazao kako je to bila prilika da se razgovara sa članovima Županijskog odbora. Zaključeno je i zauzet stav da nema govora ni o kakvoj lošoj situaciji već je dapače vukovarsko-srijemska organizacija HDZ-a snažnija nego što je bila, rekao je.

"Idemo spremni na lokalne izbore s našim kandidatima. Prema našim analizama naš kandidat za vukovarsko-srijemskog župana Damir Dekanić ostvaruje pobjedu u prvom krugu", dodao je Banožić.

HDZ-ov kandidat za župana Dekanić rekao je da je situacija na terenu među članovima  puno bolja nego što se to u medijima zna prikazati.

"Neki su nam pokušali nanijeti štetu istupima iz HDZ-a, ali nisu uspjeli jer smo mi izuzetno jaki. Sami izlasci iz stranke dovoljno govore o karakteru onih koji su izašli. Što bi se dogodilo da su slučajno ti dobili na unutarstranačkim izborima. Bi li i onda izlazili iz stranke? Mislim da ne bi", rekao je Damir Dekanić.

Poručio je kako se od sada vukovarsko-srijemska organizacija HDZ-a bavi isključivo svojim biračima i programima koje nudi biračima, i za koje će od njih tražiti podršku na predstojećim lokalnim izborima.