podržat će plenkovića

Banožić: Nesmotreno je kandidrati se za izbore u HDZ-u prije nego što počne proces

16.01.2020 u 13:39

Bionic
Reading

Nakon što je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava jasno rekao da HDZ ne ide u dobrom smjeru, drugačije mišljenje dao je HDZ-ov ministar državne imovine Mario Banožić

Nakon Davor Ive Stiera i Mire Kovača, kandidaturu na predstojećim unutarstranačkim izborima najavio je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

'Svatko tko je član i tko ispunjava onaj dio obaveza koje su do sada bile definirane različitim aktima, ima pravo biti kandidat. Samo mislim da je to sada, po meni, nesmotreno raditi prije samog trenutka u kojem će proces započeti. Sam početak procesa će biti donešen na tijelima stranke i tada tko god ima želju može se kandidirati', komentirao je novinarima u Saboru HDZ-ov ministar državne imovine Mario Banožić.

On sam na unutarstranačkim izborima podržat će Andreja Plenkovića, za kojeg smatra da stranku vodi u dobrom smjeru. 'Podržat ću čovjeka zbog kojeg sam došao u Vladu. Procjenjujem da Andrej Plenković kao predsjednik Vlade i da Vlada uistinu radi posao. I sam poziv da dođem u Vladu... za mene je to bila čast da mogu sudjelovati u radu vlade', kazao je Banožić.

Poručio je da unutarstranački izbori u HDZ-u ne kasne jer je jasno Statutom propisano do kada traje mandat aktualnom predsjedniku.

Nije se složio s tvrdnjom da je stanje u stranci loše jer nisu prošli dobro na zadnja dva izborna ciklusa, na predsjedničkim i europskim izborima. 'Mi smo imali nakon predsjedničkih izbora različite analize i razgovore, nije bilo visokih tonova i nesluglasica', kazao je Banožić.