ministar državne imovine

Banožić ne može prihvatiti pojam 'nekretninske mafije' jer se još nije s tim susreo

19.07.2019 u 17:36

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković je na Odbor za gospodarstvo predstavio Marija Banožića kao kandidata za ministra državne imovine

Nakon rasprave u Odboru, a potom i potpore, Banožić je novinarima rekao kako misli da je članovima Odbora dao dobre odgovore, javlja HRT.

'Mislim da su rezultati koji su dosad napravljeni, jako dobri. Procesi koji su u tijeku, jako su dobri i nastavit ću s njima i dalje. Ono što nasljeđujem mislim da je uvelike sređena situacija u odnosu na ono što promišljam, kazao je Banožić.

Istaknuo je i da ne može prihvatiti pojam "nekretninske mafije", jer se još nije susreo s tim.

'No mogu se složiti s tim da uistinu posljenjih 30 godina nije bio adekvatan odnos prema imovini Republike Hrvatske. Imamo puno toga što se koristi bez neke zakonske osnove. Smatram da prvenstveno treba poštovati interes Republike Hrvatske, a to je da uživao društveno dobro. Ako netko želi privatno upravljati, nema s tim problema, samo to onda treba staviti u jasne zakonske forme', kazao je Banožić.

Kao i na ostalim odborima na kojima je premijer Plenković predstavljao nove ministre i potpredsjednike Vlade, i na ovom se sukobio s SDP-ovcima.

Predbacio im je rezultate koje je imala Vlada Zorana Milanovića.

  • +20
Andrej Plenković i Mario Banožić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL