ČESTITKA IZ MORH-a

Banožić čestitao 'Vukovima' 29. obljetnicu gardijske brigade

04.11.2021 u 16:13

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić u četvrtak je uputio čestitku povodom obilježavanja 29. obljetnice 9. gardijske brigade "Vukovi" i obljetnice ustroja istoimene motorizirane bojne.

Danas s ponosom obilježavamo dvadeset devetu obljetnicu 9. gardijske brigade Hrvatske vojske - Vukova. U nizu proslavljenih postrojbi koje su branile i oslobodile jedinu domovinu Hrvatsku, postoje one koje su još za vrijeme Domovinskog rata prešle u legendu, u povijest", prenose Banožićevu poruku iz MORH-a u priopćenju.

Istaknuo je kako danas s osobitom zahvalnošću molimo za pale "Vukove", one koji su svojim životom, svojim djelovanjem i žrtvom pokazali kako se bori za voljenu grudu.

"Oni su stopu po stopu oslobađali Hrvatsku - bez izgovora i bez pričuvnih planova. Oni su nas naučili kako postoji samo jedna i jedina Lijepa naša", poručio je Banožić.

"Hvala im za slobodnu Domovinu. Oni su bili i ostali primjer nama, mlađim naraštajima, kako nema nesavladivih prepreka i kako je odlučnost i zajedništvo ona skrivena, presudna snaga", zaključio je.