loši rezultati

Banka SocGen ukida 1.600 radnih mjesta

10.04.2019 u 08:30

Bionic
Reading

Francuska banka Societe Generale planira ukinuti 1.600 radnih mjesta, uglavnom u poslovnom i investicijskom bankarstvu, kako bi povećala dobit nakon loših poslovnih rezultata u prošloj godini

Taj je potez dio plana objavljenog u veljači o smanjenju troškova za 500 milijuna eura u poslovanju korporativnog i investicijskog bankarstva, nakon što je zbog naglog pada na tržištu banka bila prisiljena smanjiti procjene prihoda i ciljeve profitabilnosti.

„Od početka veljače obavili smo pregled svih aktivnosti u korporativnom i investicijskom bankarstvu. Naš je cilj vratiti profitabilnost poslovanja“, rekao je zamjenik glavnog izvršnog direktora i voditelj korporativnog i investicijskog bankarstva Severin Cabannes.

Banka, koja u 30 zemalja u poslovanjima korporativnog i investicijskog bankarstva zapošljava 18.000 ljudi, objavila je da će ukinuti 750 radnih mjesta u Francuskoj, te da će sva otpuštanja biti dobrovoljna, uz financijski poticaj ili ponudu nekog drugog posla unutar banke.

Uredi u New Yorku i Londonu mogli bi otpuštati zaposlenike.

Oko 50 radnih mjesta trgovaca vjerojatno će biti smanjeno u Francuskoj, izjavio je predstavnik sindikata. "Te ljude je teško seliti na druga radna mjesta unutar banke jer bi u svakom drugom poslu izgubili bonuse koji predstavljaju značajan dio njihovih prihoda", kazao je predstavnik sindikata.

U četvrtom tromjesečju prošle godine dobit u korporativnom i investicijskom bankarstvu banke pala je za više od polovine.