SUSRET S GNJEVNIM GRAĐANIMA

Bandiću prisjela šetnja ljetnim gradilištima

10.08.2011 u 14:51

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji se posljednjih dana fotografira po ljetnim gradilištima u metropoli nije se danas tijekom obilaska Slavonske avenije stigao prošetati duž 700 metara trase koja se rekonstruira jer su ga stanovnici Vrbika doslovno 'razapeli', javlja VLM agencija

Stanari Vrbika nisu propustili priliku da gradonačelniku na licu mjesta pokažu nedostatke svoga kvarta, izvještava Večernji list

'Ne uništavam – ja gradim'

Obišao je zagrebački gradonačelnik i radove na ljetnoj pozornici Tuškanac te se osvrnuo na optužbe Zelene akcije o uništavanju Dubravkina puta. 'Ja ne uništavam, ja gradim', kratak je bio Bandić.

'Prije osam godina rekli ste da će Vrbik biti prometno riješen, a ništa nije napravljeno. Uđite u naselje, nema nogostupa. Ja kužim, ali vi očito ne kužite', dočekao je Milana Bandića stanovnik koji se, unatoč tome što je snimljen, odlučio predstaviti kao 'bezimeni nijemi građanin'.

'Ja nisam Vrbik gradio, ja sam ga naslijedio. Od 2000. godine nije u tome naselju sagrađena ni jedna kuća', branio se gradonačelnik Milan Bandić od optužbi koje su ga zapljusnule.

Tražili su stanovnici Vrbika bukobrane, nogostupe, kompletno uređenje kvarta, a bilo je i onih koji su zahtijevali rušenje stare šljive i trešnje...

'Bio bih najsretniji kada bih vam mogao reći 'kopaj pa da to sredimo i navečer pečemo pitu', odgovarao je Bandić u svome stilu.

Ipak, obećao je, i to ekspresno, riješiti problem s bukobranima. Poručio je – šalje svoje ljude da sa stanovnicima prošeću kvartom i zapišu gdje je najveća buka, a 'struka će dalje preuzeti posao'.

'Projektna dokumentacija za bukobrane nije pripremljena, ali će biti do kraja godine. Tako da ćemo te bukobrane postaviti već iduće godine', objasnio je nakon 'Bandićeva nastupa' i Željko Horvat, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za izgradnju grada Zagreba.

Nogostupi su od bukobrana ispali skuplje, ali i puno teže rješenje toga kvarta – naime, da bi se napravili na samome ulazu sa Slavonske avenije u Vrbik, potrebno je otkupiti komad privatnog zemljišta, a tako je i s ostalim dijelovima u tome kvartu.

Priznao je Bandić da mu je rekonstrukcija nogostupa sinula prije četiri dana. Kaže, kad su već strojevi tu, da se i to riješi, ali taj će problem zahtijevati više vremena.

'Sve zelene površine koje su u vlasništvu Grada bit će čiste ko curica', obećao je gradonačelnik.