RAT PUSIĆ I HLOVERKE

'Bandićevo gostovanje nije plaćeno!'

06.11.2009 u 11:40

Bionic
Reading

Vesna Pusić danas je i službeno predstavila svoju predsjedničku kandidaturu, a događaj je obilježila optužba na račun jučerašnjeg gostovanja Milana Bandića u središnjem 'Dnevniku' HTV-a kod Dijane Čuljak Šelebaj

Tako je Pusić na pitanje kako komentira 'besplatno gostovanje' Milana Bandića u središnjem 'Dnevniku' HTV-a vrlo znakovito odgovorila: 'Ne mogu se zakleti da je bilo besplatno.'

Na novinarsko pitanje da pojasni tu izjavu, Pusić je rekla: 'Ne mogu se zakleti ni u jedno ni u drugo, ali zanimljivo je da nijedan drugi kandidat nije imao takav tretman.'

Pusić je prilikom službenog predstavljanja svoje kandidature istaknulada u sljedećih pet godina predsjednik ili predsjednica neće samopredstavljati Hrvatsku u svijetu, nego će biti Hrvatska u očima svijeta.

'Meni su često govorili da sam ispred svog vremena, ali mislim da nas je sve skupa vrijeme dostiglo i da budući predsjednik ili predsjednika neće biti netko tko je iza svog vremena', ustvrdila je Pusić.

Na zamolbu novinara da objasni što je time htjela reći, Pusić je odgovorila: 'Mislim na ksenofobiju, zatvorenost prema okruženju, nesnalaženje u prostoru zemalja koje nas okružuju, nerazumijevanje da država treba biti u funkciji građana, a ne biti vladar nad narodom i da je svaka vlast privremena.' Također nije željela precizirati na kojeg je točno kandidata mislila kada je govorila da je iza vremena. 'To je na građanima da procijene', odgovorila je predsjednička kandidatkinja. 

Pusić je još naglasila kako se u Hrvatskoj među građanima osjeća nesigurnost. 'Čini se da nitko ne zna kamo zemlja ide, niti kamo bi trebala ići i ima li koga tko se brine za ovu zemlju. Predsjednički izbori su pravo vrijeme da se takvo stanje prekine', smatra Pusić.

Buduća predsjednica ili predsjednik će trebati pozicionirati Hrvatsku i u regiji i u EU i u svijetu i cijeli taj posao ima samo jednu svrhu da svakom čovjeku bude barem malo bolje. 'Država nema drugog smisla nego da služi ljudima. Ako se to zaboravi, država gubi smisao', rekla je Pusić.

Hloverka odgovara: Pusić se samo želi reklamirati!

Za reakciju na optužbe Vesne Pusić zamolili smo i glavnu urednicu Informativnog programa HTV-a Hloverku Novak-Srzić, koja prvo nije uopće željela odgovoriti, ali onda se ipak predomislila.

"Nijeistina da nitko nije dobio toliko prostora kao Bandić, jednako je dobioi Nadan Vidošević. Uostalom, i svjetski mediji jednako opširno supopratili tu kandidaturu. Tvrdnje da je riječ o plaćenom gostovanju supotpuna besmislica i Vesna Pusić se time samo želi reklamirati", uzvratila je Hloverka, koja se trenutno nalazi na sjednici Programskog vijeća HRT-a.