novčana pomoć

Bandićeva stranka od Tomaševića traži poništenje odluke o mjeri roditelj odgojitelj

26.04.2022 u 13:50

Bionic
Reading

Rješenje Visokog upravnog suda kojim se onemogućuje obustava mjere roditelj odgojitelj od 1. svibnja očekivano je, priopćila je u utorak Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti i zatražila od zagrebačkoga gradonačelnika Tomislava Tomaševića da poništi tu odluku

Dogodilo se ono što smo kao Klub gradskih zastupnika Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti u veljači zatražili na sjednici Gradske skupštine - da se izmjena odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja stavi izvan snage, stoji u priopćenju.

"Čvrsto stojimo uz korisnike mjere roditelj odgojitelj i vjerujemo da će Visoki upravni sud odluku o ukidanju mjere roditelj odgojitelj proglasiti nezakonitom i time okončati tešku situaciju u koju je zagrebačka vlast na čelu s Tomaševićem dovela 5800 korisnika mjere i još preko 20.000 članova njihovih obitelji", poručuje stranka.

Napominju da ne osporavaju pravo gradonačelnika da ukine mjeru za buduće korisnike, iako drže da ni ta odluka nije dobra jer suspendira dobar način na koji lokalna zajednica može dati doprinos izlasku iz teške demografske situacije.

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban

Novaca za nastavak mjere za njene korisnike ima, a Klub Stranke rada i solidarnosti predložio je izvor financijskih sredstava za nastavak mjere roditelj odgojitelj prigodom rasprave o prijedlogu proračuna za 2022. godinu. Zato pozivaju Tomaševića da sljedećoj sjednici Gradske skupštine predloži poništenje izmjene odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja.

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban