PUKLA LJUBAV

Bandićeva stranka poručila Esih i Hasanbegoviću: Vratite funkcije! Nazivate nas muljem i talogom

03.12.2018 u 12:10

Bionic
Reading

Stranka rada i solidarnosti 365, kojoj je na čelu Milan Bandić, pozvala je svoje donedavne koalicijske partnere iz stranke Nezavisni za Hrvatsku da vrate sve funkcije na koje su došli sada kada su odlučili da više neće biti u partnerstvu s njima i HDZ-om. 'Neka pokažu svoju moralnu stranu i odstupe', poručili su iz Bandićeve stranke

Stranka Rada i solidarnosti 365 zatražila je od donedavnog partnera u zagrebačkoj Skupštini, Nezavisnih za Hrvatsku, da 'pokažu svoju moralnu stranu' i odstupe s mjesta potpredsjednika, iz skupštinskih odbora i upravnih tijela u koja se imenuju članovi gradske Skupštine te tako zaključe sporazum koji su s njima i HDZ-om potpisali prije godinu i pol.

'Nemoguće je konzumirati prava, a ne konzumirati obveze. Ako već druge pozivaju na moral, neka se i sami tako ponašaju', kazala je Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica Bandićeve stranke.

Razlog za ovakve riječi leži u činjenici da su Nezavisni za Hrvatsku najavili da neće podržati prijedlog proračuna za 2019. godinu, a ako do toga dođe i Bandić ne pronađe tri nova zastupnika koja bi ga podržala, izvjesni su novi izbori za gradski parlament.

Upitana imaju li tri potrebne ruke i tko su zastupnici koji bi ih mogli podržati, Pavičić Vukičević nije željela odgovoriti.

  • +6
Konferencija o Sporazumu o programskoj suradnji i formiranju većine u Gradskoj skupštini Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Navela je tek da je do izglasavanja proračuna preostalo desetak dana te da zastupnici u tom periodu mogu predložiti amandmane koje gradonačelnik može i ne mora usvojiti.

Na pitanje koje su političke razmirice dovele do razlaza među partnerima, kazala je da ako vas netko nazove 'muljem i talogom', u tom slučaju nema daljnjih tema za razgovor.

  • +22
Gradska skupština raspravlja o izvršenju proračuna za 2018. godinu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL