potvrdio gradonačelnik

Bandićev vozač zna kako zaraditi 240 tisuća kuna u tjedan dana

13.11.2019 u 17:35

Bionic
Reading

Zdravko Krajina, dugogodišnji vozač Milana Bandića, zaradit će gotovo 240 tisuća kuna u samo tjedan dana

Ovih dana se u Zagrebu održava manifestacija 'Martin je u Zagrebu', tijekom koje će se na Trgu bana Jelačića predstaviti brojni OPG-ovi. U sklopu manifestacije, na Trgu je postavljena 51 kućica i četiri ugostiteljska stola, a postavila ih je tvrtka Eko sajam. Njen direktor je Zdravko Krajina, dugogodišnji vozač Milana Bandića. Ovu odluku potpisao je sam gradonačelnik Bandić.

Krajinu je postavljanje preko 50 štandova na Trgu bana Jelačića koštalo samo 10.500 kuna. 'Najam kućice moramo platiti 700 kuna po danu. I ne samo mi, svima je tako', rekao je vlasnik jednog OPG-a za 24sata.

Model poslovanja je jednostavan: Krajina od Bandića dobije prostor na Trgu za iznimno jeftinu cijenu, a onda izlagačima višestruko naplati najam kućica. Preračunato u brojke, u tjedan dana manifestacije, Krajina će od OPG-ova koji su zakupili njegove kućice zaraditi više od 239 tisuća kuna.

  • +4
Martin je v Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

I Zagrebačka županija sudjeluje na manifestaciji 'Martin je u Zagrebu'.  'Prema odazivu izlagača s područja županije, Zagrebačka županija je zakupila 13 kućica za 26 izlagača, po cijeni od 5.000,00 kn + PDV za kućicu. Ukupan iznos zakupljenih kućica podmiruje Zagrebačka županija po održanoj manifestaciji. Ove godine to će za 13 kućica ukupno iznositi 65.000 kn + PDV', odgovorili su iz Zagrebačke županije. Dakle, cijena dana zakupa jedne kućice iznosi 892 kune s PDV-om, odnosno 713 kuna bez PDV-a.