trebaju ih 31

Bandićev saborski klub počinje prikupljati potpise za opoziv Blaženke Divjak

12.06.2019 u 08:07

Bionic
Reading

Saborski klub Milana Bandića najavio je da će danas početi s prikupljanjem potpisa za smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak. Za pokretanje procedure trebaju prikupiti 31 potpis

Smjenu Divjak prošloga je tjedna od premijera Bandić javno zatražio, poručivši da od njega očekuje 'državnički potez' te da Divjak 'treba snositi konzekvence zbog toga što svjesno krši zakon'.

Mjerodavne državne institucije pozvao je da provjere podatke o njezinu radu vezanom za izradu metodičkih priručnika, za što je lani utrošeno više od 7,3 milijuna kuna. Unatoč potrošenom novcu, ti se priručnici koriste samo u aktualnoj školskoj godini, a neće se primjenjivati u "Školi za život" koja kreće najesen.

Bandić je također naveo da je za "Školu za život" u 2018./2019. godini nabavljeno osam tisuća tableta po cijeni od tisuću kuna po komadu, a roditelji mogu kupiti nove po cijeni od 500 kuna, dakle upola jeftinije.

Pozvao je Državno odvjetništvo i mjerodavne državne institucije da postupe sukladno svojim ovlastima. Na novinarsko pitanje znači li to da njegova stranka želi ući u Vladu, Bandić je ustvrdio da ih 'ne zanimaju fotelje'.

Hoće li 'Bandićevci' uspjeti prikupiti potise tek treba vidjeti. Da bi uopće pokrenuli pitanje povjerenja u Saboru, Bandićev klub mora prikupiti potpise jedne petine svih zastupnika, odnosno njih 31. U Mostu i SDP-u već su rekli da neće dati potpise, no da će vjerojatno, ako bi ta točka i došla na raspravu, glasati za smjenu Divjak.

Premijer Andrej Plenković komentirao je u utorak najavu saborskog Kluba zastupnika stranke Milana Bandića da počinju prikupljati potpise za smjenu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, rekavši da će se "vidjeti sutra" hoće li prikupiti dovoljno potpisa.

  • +20
Blaženka Divjak Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić