liči na jugoslavensku

Bandićev gaf uoči 'Oluje': Na Domovinskom mostu izvjesili pogrešnu hrvatsku zastavu

04.08.2017 u 13:12

Bionic
Reading

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja na Domovinskom mostu postavljene su hrvatske zastave, no jedna od njih sašivena je naopako pa podsjeća na jugoslavensku zastavu

Jedna od zastava, pišu 24sata, počinje plavom, a završava crvenom bojom poput nekadašnje zastave bivše SFRJ.

Ovaj gaf nitko od nadležnih nije primijetio, a zasad nisu reagirali niti Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović koji su nedavno u zagrebačkoj Gradskoj skupštini izvojevali promjenu imena zagrebačkog Trga maršala Tita, a od kojih je 24sata pokušao dobiti komentar.

Zastave koje su postavljene na Domovinskom mostu, pišu 24sata, naručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a njih 30.000 stajale su porezne obveznike 5,2 milijuna kuna.

Inače, isticanje krivo sašivene zastave kažnjivo je i po zakonu budući da se u grbu i na zastavi ništa ne smije mijenjati. Također, prema Zakonu o grbu, zastavi i himni, zabranjeno je javno isticati dotrajale, neuredne, poderane ili na drugi način oštećene grbove ili zastave Hrvatske.

Na Domovinskom mostu izvješena zastava s pogrešno okrenutim hrvatskim grbom Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov

Kazna za nepoštovanje tih odredbi iznosi od 300 do 1500 kuna.

'Uz ispriku građanima, zahvaljujemo na vašoj dojavi i povratno obavještavamo kako je Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo zastavu (tvornička pogreška) već zamijenilo', odgovorili su iz Grada Zagreba za 24sata.