PIŠTANJE NA ULAZU

Bandić zbog prijetnji uveo nove mjere zaštite?

29.03.2010 u 12:48

Bionic
Reading

Sve građane, novinare, kao i ostale zainteresirane stranke koje su danas pokušale ući u Gradsku upravu Grada Zagreba dočekale su nove mjere sigurnosti na ulazu u zgradu

Naime, dosad se u zgradu na trgu Stjepana Radića ulazilo i po njoj šetalo kao po autobusnom kolodvoru, pa su gradski oci odlučili tome stati na kraj uvodeći nove mjere zaštite. Tako svi koji sada misle nešto obavaljati u u Gradskoj upravi moraju proći detektor za metal i pretres kod zaštitara.

Kako neslužbeno doznajemo, mjere su uvedene kako bi se spriječio česti dolazak pojedinaca kojima je ova zgrada služila umjesto kućnog dnevnog boravka.

Točan razlog zbog kojeg je na ulaz postavljen detektor za metal gradonačelnik Milan Bandić nije detaljno pojasnio, tek je rekao: 'Stručne službe Grada obavile su razgovor sa stručnim službama koje se bave sigurnošću i procijenjeno je da bio ova institucija trebala pojačati mjere sigurnosti. Nisam ljubitelj onoga što zvoni i nadam se da ova mjera neće biti dugoročna.'

Nije isključeno da su, uz izbjegavanje nepoželjnih gostiju koji po Gradskoj upravi nešto žicaju, mjere uvedene i zbog prijetnji zaposlenicima i čelnim ljudima Grada.