SVE ZA VLAST

Bandić zbog izbora dva tjedna ne diže aute

21.05.2009 u 08:49

Bionic
Reading

U ponedjeljak u ranim jutarnjim satima, kad je bilo jasno da će Milan Bandić gradonačelničku fotelju morati izboriti u drugom krugu, Zagrebparkingu je stigao nalog - nemojte sljedeća dva tjedna građanima dizati aute, osim onih koji krajnje ugrožavaju promet!

Informaciju je Jutarnjem.hr potvrdilo nekoliko zaposlenika Zagrebparkinga, neki djelatnici zagrebačke policije i zaposlenici Odjela za komunalno redarstvo.

I sam gradonačelnik Bandić jučer je na konferenciji za novinare potvrdio da upravo traje ta akcija, ali je nije nazvao predizbornom nego 'edukativno-preventivnom akcijom Zagrebparkinga'.

'Ta akcija svodi se na to da pauk ne odvozi krivo parkirane automobile, nego se ostavljaju upozorenja vlasnicima. Sve to radi jačanja svijesti vozača o tome da postoje i drugi sudionici u prometu. Jer krajnji cilj nije kažnjavanje, nego prevencija', objasnio je Bandić.

Bandić je tako iznenada promijenio politiku drastičnog kažnjavanja nepropisnog parkiranja: naime, upravo su na njegov nalog posljednjih nekoliko mjeseci radnici Zagrebparkinga bez pauze češljali sve ulice, posebno one u blizini podzemnih garaža.

'Inače dnevno podignemo stotinjak automobila i donesemo u riznicu Holdinga oko stotinu tisuća kuna. Od ponedjeljka, kad nam je gradonačelnik poslao nalog, na dan dižemo sedam do osam automobila. Trebamo biti fini zbog izbora', priznao je jedan djelatnik komunalnog redarstva.

Građani Zagreba u predizbornoj anketi, koju je naručilo Bandićevo poglavarstvo i u kojoj su ih pitali što im najviše smeta u glavnom gradu, kao najveći problem navodili su upravo visoke cijene parkiranja i kazni.