NERVOZNI MILAN

Bandić umalo napustio studio HR-a

08.01.2010 u 09:58

Bionic
Reading

Posljednjeg dana uoči izborne šutnje dvojica predsjedničkih kandidata Ivo Josipović i Milan Bandić sučelili su se u emisiji 'Poligraf' Hrvatskog radija i počeli s raspravom oko crvene boje

Bandić je ponovio da Hrvatska ne može biti crvena, već predsjednik mora biti integrativni faktor. Josipović je rekao da nema potrebe za ideološkim podmetanjima i da njegov program odražava sve boje Hrvatske.

Rasprava dvojice predsjedničkih kandidata na momente je bila vrlo žučna i burna, a u jednom trenutku Bandić je priprijetio da će izaći iz studija.

Pitanja oko zabranjenog predizbornog spota 'Zacrvenimo Hrvatsku' u kojem je Bandić uzeo isječak Josipovićeve izjave, toliko su iziritirala Bandića koji je, vrteći se izjavama u krug, voditeljici koja ga je pokušala prekinuti zaprijetio: "Ne dozvolite li mi da završim, onda je najbolje da ustanem i izađem iz studija!'.

Na voditeljičin nagovor to ipak nije učinio pa se duel u programu HR-a ipak nastavio.

'Bolje je razdvojiti braću nego Hrvatsku na crvenu i crnu', komentirao je Bandić braću blizance Nenada i Darka Stazića, za koje je ustvrdio da je jedan je za Josipovića, a drugi za njega.

Bandić se nije složio s procjenom TIH-a i GONG-a oko troškova kampanje.

'Troškovi su oko sedam milijuna kuna i korespondiraju s donacijama', kazao je Bandić.

Josipović je rekao da će SDP objaviti odakle im novac koji su mu dali.

'Imamo pet nepoznatih donacija i ako je sumnjivo, vratit ćemo ih.' Ne zna tko mu je dao 300.000 kuna, ali znaju u stožeru, istaknuo je Josipović.

U sučeljavanju se još govorilo o njihovoj imovini, tužbi za genocid protiv Srbije i protutužbi. Bandić je nabrojio ovlasti predsjednika RH, a Josipović ga je nadopunio. Slažu se da će im prvi zadatak biti sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor.

Za Bandića je najvažnija reforma pravosuđa i državne uprave, a za Josipovića borba protiv korupcije i kriminala.

Na pitanje tko su predsjednici Europske unije i Europske komisije, Bandić je odgovorio: 'Ne znam, niti me zanima'. dok je Josipović je znao odgovor na to pitanje.