izborni neuspjeh

Bandić: Učinit ću sve da nam se ne dogodi 'crveni karton'

  • I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 06.07.2020 15:06
  • Objavljeno 06.07.2020 u 15:06
Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je, nakon izbornog neuspjeha, najavio da će krajem tjedna na sastanku u stranci podvući crtu, poručivši da je spreman uvijek snositi posljedice za svoj rad i da će učiniti sve da im se ne dogodi 'crveni karton', jer su sada dobili 'žuti'

'U stranci ćemo podvući crtu. Očekivali smo Klub, ali bolje da se dogodilo u srpnju nego u listopadu. 'Žuti karton' smo dobili, a ja ću učiniti sve da nam se ne dogodi 'crveni karton'. Treba ostati čvrsto na zemlji', komentirao je Bandić na konferenciji za novinare gradskog Stožera civilne zaštite rezultate parlamentarnih izbora.

Stranka rada i solidarnosti na jučerašnjim izborima nije osvojila niti jedan mandat.

Treba se, kaže, slegnuti prašina. 'Koncem tjedna u stranci ćemo imati sastanak. Ja imam nešto malo političkog iskustva i podvući ćemo refu. Svih 17 predsjednika vijeća gradskih četvrti će dobiti šansu da kažu što su učinili, a što nisu i da oni predlože rješenje za svoju četvrt. Ja sam spreman uvijek snositi posljedice za svoj rad i to sam šest puta testirao', istaknuo je.

Bandić kaže i da su ga 'majka i baka i franjevci učili da se u dobru ne uzvisi, a u manje dobru da se ne ponizi'. Zato je, kaže, jučer čestitao izbornim pobjednicima, a danas je to i pismeno napravio, kao i svim zastupnicima izabranim u Hrvatski sabor.

Napomenuo je i kako je on od rijetkih dobio čestitke za njegovih šest mandata no da je to stvar demokratske kulture i demokratskog odrastanja. Kaže da će još 'puno Save proteći prema Brodu da se ljudi nauče demokratski živjeti, demokratski birati, ali svaki narod zaslužuje vlast koju izabere'.

'Kao što reče Churchill - demokracija nije savršen sustav, ali je najmanje loš', poručio je. Citirao je i izreku: 'Bolje živjeti bez priznanja kojeg si zaslužio, nego s priznanjem kojeg nisi zaslužio'.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal