RADOVI VRIJEDNI VIŠE OD MILIJUN KUNA

Bandić u mramor oblači stepenište ispred gradske uprave

16.08.2012 u 09:53

Bionic
Reading

Unatoč recesijskom vremenu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obnavlja ulazne stepenice u zgradu gradske uprave na Trgu Stjepana Radića, za čije će novo lice izdvojiti nešto više od milijun kuna

Da nije riječ o običnoj sanaciji, već raskošnom ulaganju, najbolje svjedoči podatak da će, umjesto sadašnje betonske obloge, nove stepenice biti od posebnog mramora pietra lavica. Inače, ta vrsta mramora podnosi visoke temperature pa se često koristi za roštilje i kuhinjske ploče.

'Sadašnje stepenice su rađene davno i toliko su loše da ih svake godine krpamo. Ove godine odlučili smo se konačno i na tu investiciju da ih dugoročnije uredimo', komentirao je Davor Jelavić, pročelnik Ureda za izgradnju grada.

Samo vanjsko stubište nalazi se na istočnom ulazu zgrade, a sastavljeno je od četiri stubišna kraka. Javni natječaj već je proveden pa se uskoro očekuje i sam početak radova. Budući da je to glavni ulaz u zgradu gradske uprave, za vrijeme radova u zgradu će se ulaziti pomoćnim montažnim stubama.


Osim ulaznih stepenica, uredit će se rukohvati i ogradna stakla. Inače, zgradu Gradskog poglavarstva projektirao je arhitekt Kazimir Ostrogović 1955. godine kao dio kompleksa od kojeg je realiziran samo postojeći dio. Prostor iznad sadašnjih ulaznih stuba trebao je spajati zgradu gradske uprave s građevinom koja se trebala graditi na istočnom parkiralištu, a pored njih trebao se izgraditi i neboder sa 17 katova, piše Večernji list