AKTIVISTI NAJAVILI

Bandić u fokusu večerašnjeg prosvjeda

19.07.2010 u 15:20

Bionic
Reading

Nakon posljednjeg prosvjeda u subotu kada su aktivisti i građani zakucali na vrata ministarstva Marine Matulović Dropulić, na tapeti današnjeg prosvjeda bit će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

'Večeras ćemo se fokusirati na odlazak Bandića s mjesta gradonačelnika. Prosvjed ćemo ponovno započeti na uglu Gundulićeve i Masarykove. Imamo više opcija i tamo ćemo odlučiti gdje ćemo nastaviti prosvjed', rekao nam je predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević koji nije htio otkriti hoće li se prosvjednici večeras uputiti pred, kako je bilo najavljeno, zgradu Gradskog poglavarstva ili pred Bandićev stan u Bužanovoj ulici.

Podsjetimo, aktivisti i građani od četvrtka prosvjeduju zbog gradnje ulazno-izlazne rampe u Varšavskoj ulici, a i večerašnji će prosvjed, kao i oni prethodnih dana, započeti u 19 sati.

Već sutra izvanredno će zasjedati i zagrebačka skupština. Prema najavama potpredsjednika skupštine Josipa Kregara, na sutrašnjoj bi sjednici trebao biti poništen javni interes proglašen za gradnju javne garaže i rampe u Varšavskoj.

Iako smo Tomaševića priupitali što kaže na takvu ideju, poručio je da će komentirati tek kada vidi službenu odluku skupštine. 'Mi smo već uputili svoje zahtjeve u okviru ovlasti skupštine. Imat ćemo još nekih zahtjeva vezano uz Bandića, no o njima ćemo govoriti kasnije', rekao nam je Tomašević, koji nije želio otkriti spremaju li aktivisti i neke akcije za sutra prije samog početka skupštinske sjednice.