gradonačelnik zagreba održao presicu

Bandić se 'isprsio' doniranjem 20 posto plaće u fond solidarnosti, a potom napao novinarku koja ga je pitala o naplati parkinga

25.03.2020 u 12:04

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je na konferenciji za medije u srijedu, povodom potresa koji je pogodio Zagreb, da će ugostitelje, trgovce i obrtnike osloboditi najamnine gradskih prostora dok traje pandemija koronavirusa

'Oni koji žive u zgradama neupotrebljivim nakon potresa neće morati plaćati režije gradskim tvrtkama', kazao je Bandić, javio je Dnevnik.hr. Očekuje i od državnih vlasti da učine isto. Tražit će od države da se ne moraju plaćati ni komunalna davanja.

Bandić je rekao da će 20 posto svojih primanja davati u fondove za pomoć žrtvama koronavirusa i potresa.

Na konferenciji je objavljen javni poziv za prijave štete od potresa. Postoji mogućnost da se to obavi elektronički. Prihvatit će se zahtjevi onih koji imaju najmanje 60 posto štete na objektu.

Šef Ureda za upravljanje u kriznim situacijama Pavle Kalinić rekao je kako su primili više od 20.000 prijava šteta na objektima.

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević rekla je kako je u studentskom domu Cvjetno naselje smješteno 270 osoba kojima su u potresu oštećeni domovi. Vatrogasci su imali 540 intervencija i izvida.

'Svi koji imaju problema sa zgradama i dimnjacima, javite se vatrogascima', rekla je i najavila otvaranje novih linija za pomoć građanima.

Otvorit će se javni poziv građevinskim tvrtkama diljem Hrvatske kako bi se što prije obnovile građevine.

Na kraju konferencije Bandić se obrušio na novinarku koja ga je pitala hoće li ukinuti naplatu parkiranja tijekom krize, kao što su to napravili neki europski gradovi, poput Rima i Milana. Bandić je odgovorio da širi dezinformacije, da to nije istina i da ti gradovi nisu ukinuli naplatu. 'Ovo širenje lažnih informacija gore je od koronavirusa', kazao je Bandić.

  • +7
Press konferencija Milana Bandića Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX