ŠTO SE KUHA U GRADU?

Bandić s Kosor dogovarao tajne projekte

22.09.2010 u 15:04

Bionic
Reading

Iako je već neko vrijeme najavljivao sastanak s premijerkom, Milan Bandić u srijedu je priznao da se ljetos sastao s Jadrankom Kosor. Dogovorili su tri projekta od važnosti za grad i državu. Bandić je otkrio jedan projekt. Koja su ostala dva, nije želio reći

Jedan od tri projekta je nabava novih 60 niskopodnih tramvaja, koji bi od postojećih trebali za trećinu biti kraći. No koja su ostala dva kapitalna projekta ima u planu, Bandić nije odgovorio. 'Bit će još sastanaka. Sve ćete doznati kada bude vrijeme', zagonetno je rekao.

Taksirati mogu samo oni koji žive u Zgrebu

Progovorio je i o liberalizaciji taksi usluga u Zagrebu, koje će očito biti samo kozmetičke naravi. Osim što će se broj taksista povećati za samo njih 79, gradonačelnik je postavio jedan restriktivni uvjet: pružatelji taksi usluga moraju živjeti u Zagrebu. Da je to istina, Bandić je potvrdio riječima: 'Ja sam još uvijek gradonačelnik. Pametnom je i to dovoljno.'

Štednja u Holdingu i mali komunalni radovi

Jesu li se gradske financije stabilizirale nakon velikog pada u punjenju proračuna, Bandić nije precizirao. Dodao je da će se više znati nakon što u listopadu objavi izvješće za proteklo krizno jednoipolgodišnje razdoblje.

Još je jednom ponovio da Zagreb dijeli sudbinu Hrvatske kada je o krizi riječ, no da se ona ipak u glavnom gradu manje osjeti. 'Mi smo u Gradu štedjeli, za razliku od Holdinga. Ja više nemam instrumenata za upravljanje Holdingom, neka to radi njihova Skupština. Morat ćemo s manje novca napraviti isti ili još kvalitetniji posao dok nevera ne prođe', rekao je gradonačelnik.

Iako se od planiranog broja malih komunalnih radova do ljeta realizirao tek mali postotak, Bandić je na konferencije za novinare uvjeravao da će svi radovi biti realizirani do kraja godine: 'Bit će realizirani sto posto. Bio sam trijezan kada sam to obećao, a trijezan sam i sada.'

'Nećemo Holdingu biti dužni ni kune'

Zagreb Holdingu duguje 200 milijuna kuna za izvršene radove, uglavnom podružnici Zagrebačke ceste. Bandić kaže da je pola već vraćeno, no da za drugu polovicu čeka da mu se predoči tko je naručio sve te radove i za što su se novci potrošili.

'Do kraja godine nećemo biti ni kune dužni, no tražim na uvid tko je radove naručio. Da su gospoda iz Holdinga počela štedjeti prije godinu i pol, kao što smo i naložili, ne bi sada imala problema', rekao je Bandić, istaknuvši da je tu riječ o odgovornosti, a ne o revanšizmu prema Holdingu.

'Dok ne donesu papire, Ciboni ne dam ni lipe'

'Oni koji su rekli da sam ja grobar Cibone, ostavili su u tom klubu katastrofalnu situaciju. Dok ne donesu sve papire, nema ni lipe od Zagreba', oštar je bio Bandić. Potvrdio je da su djelatnici Cibone bili na sastanku u gradskoj upravi. 'Dok je Milan Bandić gradonačelnik, oni neće ostati bez plaće', rekao je Bandić.