LJETNI RADOV I U ZAGREBU

Bandić pustio u promet Bauerovu i Martićevu ulicu

28.08.2009 u 18:44

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, pustio je danas u promet obnovljene Bauerovu i Martićevu ulicu

Radovi u Martićevoj i Bauerovoj počeli su 23. lipnja. Vrijednost izvedenih radova u Martićevoj ulici je oko 15 milijuna kuna, a u Bauerovoj ulici oko 10 milijuna kuna.

Zamijenjen je plinovod, elektroenergetska i vodoopskrbna mreža te javna rasvjeta. Radovi su obuhvatili i izgradnju i povećanje kapaciteta DTK mreže, uređenje parkirališta u razini kolnika, sadnju novih drvoreda i hortikulturno uređenje starih drvoreda, gradnju biciklističkih staza te kompletno uređenje prometnica od fasade do fasade. Uz zonu zahvata asfaltirana je i Smičiklasova ulica.

Gradonačelnik Bandić novinarima je izjavio da je više nego zadovoljan izvedenim radovima, obišao je sve i dobio pohvale građana. Još je jedanput zahvalio građanima na strpljenju tijekom radova. Rekao je da je 99 posto stvari u tim dvjema ulicama u redu, a 'taj jedan posto koji ne bude štimao' odmah će se popraviti. Rečeno je kako će se postaviti plastični stupići koji će odvojiti parkiralište za automobile od biciklističke staze, a negdje su bile primijećene i lokvice vode.

Likovni umjetnik primijenjenih umjetnosti Mladen Kakša darovao je gradonačelniku Bandiću skulpturu - granitni kamen od starog rubnjaka. Rekao je da živi u Martićevoj ulici od 1949. te da se tu 60 godina nije ništa učinilo, osim što se kopalo i krpalo.

Dodao je kako skulpturu daruje gradonačelniku Bandiću jer 'on nama puno daje' kao uspomenu na popravak i uređenje Martićeve ulice.